– Han ville hatt godt av noen Guinness

Onsdag kveld fikk Conor Bradley spille VM-kvalifisering mot Sveits.

9. sep 2021 kl 10.31Arild Skjæveland

Det er kanskje ikke en spiller så mange supportere vet så mye om, men Conor Bradley er en spiller de skal ha stort tro på i Liverpool.

Bradley er en ung høyreback, som fylte 18 år i sommer. Han kom til klubben i september 2019, og har spilt for klubbens U18 og U23-lag. I sommer var han med på førstelagets sesongoppkjøring i Østerrike, og spilte i kampen mot Stuttgart.

Nordiren signerte en langtidskontrakt med Liverpool i juli, og det skal være hans utvikling som var en av grunnene til at Neco Williams var tilgjengelig for en permanent overgang denne sommeren.

Williams var linket til en rekke klubber, men skadet seg mot slutten av overgangsvinduet, og har blitt værende i klubben.

Spilte sin tredje landskamp

Bradley debuterte for A-landslaget som 17-åring i slutten av mai i en privatlandskamp mot Malta. Han har senere fått innhopp mot Estland i en annen privatlandskamp.

Onsdag kveld ble han også involvert i en VM-kvalifiseringskamp, da Nord-Irland spilte 0-0 hjemme mot Sveits. Bradley kom inn da Hearts-spilleren Michael Smith måtte ut med skade etter 68 minutter.

Han har nå tre A-landskamper, før han har vært involvert med Liverpools førstelag. Celtics tidligere manager Neil Lennon spilte 40 landskamper for Nord-Irland. Han satt i studio og delte sine tanker etter Bradleys prestasjon mot Sveits.

– Det var et tøft valg av manageren å sette ham inn i en så presset situasjon, da det var ti minutter igjen. Han har åpenbart stor tro på ham, og han er åpenbart en talentfull spiller. Jeg har ikke sett så mye av ham må jeg innrømme, sa Lennon i Sky Sports-studio.

– Han kunne hatt godt av noen Guinness for å legge på seg noen kilo, men det vil komme når han modnes. Han er i Liverpool, og de ser på ham som et talent, og han fremsto veldig voksen. Jeg liker hvordan han ser ut – atletisk og komfortabel med ballen.

GODT AV GUINNESS: Neil Lennon mener Liverpool-spilleren ville hatt godt av noen Guinness for å legge på seg noen kilo.

GODT AV GUINNESS: Neil Lennon mener Liverpool-spilleren ville hatt godt av noen Guinness for å legge på seg noen kilo.

– Det er en drøm

Kampen på Windsor Park endte 0-0. Bradley selv var i himmelen etter sin første VM-kvalifiseringskamp.

– Jeg er bare i skyene. Den atmosfæren det var da jeg kom inn, og jeg følte at jeg gjorde det bra. Det er sånt du bare drømmer om, sa Bradley til Sky Sports etter kampen.

– Manageren ba meg bare om å gjøre det jeg vanligvis gjør, og at jeg ikke skulle frykte det jeg ble kastet inn i. Han ga meg bare mye selvtillit til å gå ut der og gjøre det jeg kan, og jeg koste meg. Jeg er veldig takknemlig for at Ian (Baraclough) ga meg sjansen. Jeg forberedte meg på vanlig måte som at det skulle være hvilken som helst kamp, en treningskamp eller hva som helst. Jeg gjør meg alltid klar for kampen, uansett hvilken det er.

Bradley skal ha fått de 16 000 tilskuerne på beina da han hadde en susende takling like etter at han kom inn.

– Jeg ga bort ballen litt før, og ønsket å vinne den tilbake. Jeg gjorde en takling, og fikk stor respons fra publikum, så det var et utrolig øyeblikk. Bare det å høre brølet gjør at jeg ønsker meg mer.