Klopp ønsker klarhet i karantenereglene

Usikkerheten rundt karantenereglene for landslagsspillere som returnerer fra rødlistede land irriterer Jürgen Klopp.

25. sep 2021 kl 09.53Einar Kvande

Klopp forlanger nå at den britiske regjeringen finner en løsning på konflikten som har oppstått mellom klubben og det brasilianske fotballforbundet, melder Independent. Alisson Becker og Fabinho ble i går tatt ut til Brasils VM-kvalifiseringskamper i oktober, og det betyr at Klopp antagelig må klare seg uten de to spillerne i ligakampen mot Watford den 16. oktober.

Premier League-klubbene nektet å frigi sine spillere for spill i rødlistede land tidligere denne måneden, på grunn av hotellkarantenen på ti dager ved retur til Storbritannia. Det fikk det brasilianske fotballforbundet og tre andre fotballforbund til å be FIFA om å utestengte spillerne for spill for sine klubber i fem dager, men dette kravet ble trukket tilbake bare en dag før neste runde med Premier League-kamper.

FIFA-president Gianni Infantino og statsminister Boris Johnson diskuterte mulighetene for karanteneunntak for Premier League-spillere tidligere denne uken, og Klopp håper nå at dette skal føre til en løsning.

– Det må finnes en løsning, for vi kan ikke la dette ligge og si at det ikke er noe problem. For det er et problem, siteres Liverpool-manageren.

– Jeg er sikker på at det jobbes med dette nå. Jeg vet de jobber med det, men ingenting er bestemt ennå, såvidt jeg vet. 

Reagerer på kampoppsettet

– Vi får et problem dersom vi gir brasilianerne lov til å reise for å spille de kommende landskampene. Vi har avspark klokken 13.30 mot Watford på lørdag, og den siste kampen til Brasil spilles natt til fredag, og det virker som ingen har tenkt på dette. Jeg vet det er Liverpools problem, og ingen andres problem, og det er bra for Watford.

– Jeg skjønner bare ikke hvorfor ingen andre reagerer på dette kampoppsettet. Vi har to problemer. Det ene er kampoppsettet. Det har alltid vært et problem. TV, Premier League og andre sier at det er greit, slik er det, de må spille. La oss se på hvordan de kan gjøre det.

– Dette er ikke bra for spillerne og klubbene, og jeg håper regjeringen nå kan finne en eller annen løsning på dette.