Klopp-trekket som ga Joe Gomez et løft

Joe Gomez var en av ni spillere som kom inn i startelleveren mot Norwich, og for midtstopperen ble dette en spesiell kamp.

22. sep 2021 kl 08.38Einar Kvande

Liverpool tok seg videre til fjerde runde i ligacupen på Norwich sin bekostning, og Joe Gomez fikk bære kapteinsbindet for aller første gang siden han kom til klubben for over seks år siden.

– Det var en stor ære. Etter den perioden jeg har lagt bak meg, hvor jeg har kjempet meg tilbake fra ulike skader, så nyter jeg hvert minutt ute på banen, og på toppen av det fikk jeg være lagets katpein. Det er nesten ikke til å tro. Jeg nøt det virkelig, sier London-gutten til Liverpoolfc.com.

Gomez ledet Liverpool til en fin 3-0 seier, hvor to scoringer av Takumi Minamino og ett mål av Divock Origi sendte de røde videre i Carabao Cup.

– Du er ansvarlig for å lede laget så godt som mulig. Alle gjør det på sin egen måte. Jeg visste jeg ikke kom til å gjøre så mye annerledes. Du ønsker å være deg selv, sier forsvarsspilleren om å ha kapteinsbindet.

– Guttene er fantastiske, så det er ikke så mye du trenger å si. Det handler om å opptre selvsikkert og gi så mye oppmuntring som mulig til de andre.

Unge spillere som Conor Bradley, Kaide Gordon og Tyler Morton debuterte for Liverpool i denne kampen, og Gomez synes de alle kom fra oppgaven med bravur.

– De gjorde det utrolig bra, alle som en. Vi så glimt av hvor gode de er under preseason, for de har trent med oss mange ganger. Alle gjorde det svært bra. 

Spilte sin andre kamp på en uke

Gomez syntes ikke kampen var så enkel som resultatet skulle tilsi for de røde.

– Vi visste det ville bli en tøff kamp. Vi spilte på bortebane mot et Premier League-lag, og hadde gjort mange endringer på laget. Vi visste det ikke ville bli enkelt. 

– Derfor var det veldig positivt at vi klarte å holde buret rent, og være så effektive som vi var. Norwich hadde sine gode perioder, men totalt sett kan vi være svært godt fornøyd med kampen.

Dette var Gomez sin andre kamp på en uke. Han spilte også Champions League-oppgjøret mot AC Milan.

– Jeg prøver å bruke hver eneste dag jeg har tilbragt på styrkerommet og på treningsfeltet som motivasjon. Det er alt jeg kan gjøre. Jeg vet jeg spiller for et topplag, og har utrolige spillere rundt meg, og jeg forsøker å gjøre mitt beste for å konkurrere med dem om plassen. Bortsett fra det handler det bare om å være tålmodig.

– Jeg nyter å være en del av laget, og være skadefri. Jeg spiller for en klubb med gode fasiliteter og en god stab. En stor klubb. Det må jeg bare nyte, og være klar når jeg får sjansen.