– Akkurat nå er dette trofeet jeg har mest lyst til å vinne

Mohamed Salah og Egypt skal ut i en knalltøff åttendedelsfinale i Afrikamesterskapet i ettermiddag.

Mohamed Salah har vunnet både Premier League og Champions League, og nå ønsker han seg en vinnermedalje fra Afrikamesterskapet etter at han var med på å tape finalen i 2017 9-8 på straffespark for årets vertsnasjon, Kamerun.

– Jeg var med på å tape finalen mot Kamerun i Gabon i 2017, og jeg kan forsikre dere om at akkurat nå er dette trofeet jeg ønsker å vinne aller mest. Jeg jobber for å vinne turneringen, og slik er det med alle de egyptiske spillerne her, sier Salah til CAF Online.

Er ikke favoritter i åttendedelsfinalen

Egypt har fått en svært tøff motstander i åttendedelsfinalen, i form av Elfenbenskysten, som bookmakerne holder som det fjerde beste laget i turneringen. Til sammenligning rangerers Egypt som det sjuende beste laget.

– Afrikamesterskapet er en svært vanskelig turnering, allerede fra start av. Du har sett at selv de beste lagene har slitt med å vinne sine kamper, sier Salah.

Egypt har vunnet mesterskapet sju ganger, men skal det åttende trofeet bli med hjem til Kairo må det en solid arbeidsøkt til mot Elfenbenskysten i ettermiddag.

– Før vi kan tenke på revansje mot Kamerun må vi slå flere gode lag. Det blir ikke enkelt mot Elfenbenskysten, men vårt mannskap er i ferd med å bli varme i trøya. Det blir en veldig jevn match, spår Liverpool-spissen.

Elfenbenskysten - Egypt ser du på V sport 1 klokken 17.00 i ettermiddag. Vinneren møter Marokko i kvartfinalen søndag 30. januar klokken 17.00.