Keepertrener Achterberg:– Alisson kan spille til han er langt opp i 30-årene. Vi visste han var god før han kom, men han har tatt nye steg

John Achterberg har tro på at vi har mange gode år foran oss med Alisson Becker mellom stengene.

Det er 3,5 år siden Liverpool kjøpte Alisson Becker fra Roma, for det som den gang var ny overgangsrekord for en målvakt. De røde betalte 66,8 millioner pund for den brasilianske keeperen.

– Jeg visste at «Ali» var god, men jeg tror han har overrasket alle med hvor god han er. Jeg mener han definitivt har tatt et steg opp siden han kom hit, sier keepertrener John Achtherberg i et større intervju med The Athletic

Achterberg mener 29-åringen har forbedret seg på mange felt.

– Han har forbedret seg med de tingene vi har gjort på trening, og vi må bevare den sulten og sørge for at han er bra fysisk. Han er dreven, jobber hardt, holder alltid roen under press, og tar gode avgjørelser. Dét, kombinert med utrolig kraft, hurtighet og reflekser. Dersom det kommer et innlegg, og han bommer litt med timingen, kan han ordne det siden han har hurtigheten og kraften til å rette det opp. Det er det samme med baller i bakrom eller dersom han kaster seg for å gjøre redninger, sier han.

Kan spille i mange år til

Det var perioder i forrige sesong der Alisson fikk kritikk, og ikke var på det skyhøye nivået vi har blitt vant med.

– Forrige sesong hadde han kanskje en eller to kamper der han kunne gjort det bedre. Manchester City-kampen er en som folk husker, da han hadde to vanskelige situasjoner som gjorde at de scoret. Siden det var en så stor kamp fikk det mye oppmerksomhet – men jeg tror for mange glemmer de kampene der han reddet oss, sier Achterberg.

– I de siste 10 kampene den sesongen hadde han matchvinnende redninger, og var på sitt beste. Denne sesongen har han gjort det veldig bra. Det vil komme feil, for ingen er perfekt, men jeg er veldig fornøyd med hvordan han spiller.

TIL 2027: Alisson Becker har kontrakt med Liverpool ut 2026/27-sesongen.

TIL 2027: Alisson Becker har kontrakt med Liverpool ut 2026/27-sesongen.

Alisson er 29 år gammel, og blir 30 i oktober. Det er en alder da målvakter ofte er på toppen i karrieren. Achterberg tror vi har mange gode år foran oss med Alisson i mål.

– Du ser på Manuel Neuer, og han er fortsatt på toppnivå. Han er nesten 36. Sami Handanovic spiller fast for Inter og er 37. Edwin van der Sar spilte til han var 40. Gianluigi Buffon er ikke på toppnivå lenger, men spiller fortsatt i en alder av 43 for Parma.

Liverpool-keeperen er under kontrakt til 30. juni 2027. Det er fire måneder før han fyller 35 år.

– Det avhenger om du holder deg i form, og om du holder på fokuset. Du må gi deg selv nye utfordringer, for å sørge for at du er klar både fysisk og mentalt. På et tidspunkt vil du miste kraften i beina. Det kan skje når du er 37 eller 38, men da vil du fortsatt ha så mye kunnskap om posisjonering og rutine for avgjørelser, så du kan få til mye, sier han.