Arsenal kan få spiller hjem fra Afrikamesterskapet i tide til å møte Liverpool

Arsenal-troppen kan bli styrket med Thomas Partey til torsdagens semifinale i ligacupen, etter at Ghana ble slått ut av Afrikamesterskapet tirsdag.

Ghana tapte overraskende 3-2 for Komorene i Afrikamesterskapet i går, og endte dermed sist i gruppe C. Dermed ble det et kort Afrikamesterskap for Arsenals Thomas Partey, som ifølge BBC nå kan rekke hjem i tide til å spille den andre semifinalen i ligacupen mot Liverpool på Emirates i morgen kveld.

Arsenal-manager Mikel Arteta hadde ikke regnet med å få spilleren hjem fra mesterskapet så tidlig, og innrømmer at det vil være en stor skuffelse for Partey at hans Ghana ikke tok seg videre fra gruppespillet.

– Dette var en stor skuffelse for Thomas. Han hadde store ambisjoner i denne turneringen. Han er nå ute, og vil være fullt fokusert på resten av sesongen med oss. Han vil bli involvert med Arsenal så fort som mulig, sa Arteta under sin pressekonferanse onsdag.

Trio trente onsdag

Bukayo Saka, Kiernan Tierney og Martin Ødegaard var alle involvert under dagens Arsenal-trening. Saka og Tierney er tilbake etter småskader, mens Ødegaard har vært i isolasjon etter å ha testet positivt for Covid-19.

– Vi har en mulighet til å nå en finale, og da er man nær en tittel. Vi skal møte en storklubb, på vårt stadion, og vi gleder oss til kampen. Jeg kan ikke og vil ikke si noe om lagoppstillingen, for vi ønsker ikke å avsløre noe som helst. Vi har noen problemer, men de ønsker vi å holde internt, sa Arteta. 

– Vi skal stille med det sterkeste laget vi kan, og målet er klart, det er å nå Wembley og få spille finalen.

Pierre-Emerick Aubameyang er også tilbake i London, etter å ha blitt sendt hjem fra Afrikamesterskapet av Gabon.

– Han blir undersøkt, men vi må undersøke mer nøye med Gabon hvorfor de sendte ham hjem igjen. Vi er forpliktet til å undersøke at spilleren ikke har noen medisinske problemer, og at han er i god forfatning. Han er blitt koronasmittet, og landslaget bestemte seg for å sende ham hjem. Det er der vi står nå. Vi skal ta dette steg for steg, gjøre de riktige undersøkelse, sørge for at spillerens helse blir ivaretatt, og så får vi se hva som skjer.