Arteta viser forståelse for avgjørelsen

Arsenal-manageren har for første gang uttalt seg om utsettelsen av ligacupsemifinalen mot Liverpool.

Liverpool ba om å få ligacupsemifinalen mot Arsenal torsdag utsatt på grunn av det store koronautbruddet hos Anfield-klubben, og fikk til slutt søknaden innvilget av English Football League. Nå har Arsenal-manager Mikel Arteta for første gang uttalt seg om utsettelsen.

En rekke Liverpool-spillere, samt manager Jürgen Klopp og assistentmanager Pep Lijnders, sitter i koronaisolasjon. Dermed ble semifinalene utsatt en uke, og Liverpool sa fra seg fordelen av å spille på hjemmebane i den siste kampen. Nå skal det første oppgjøret spilles på Anfield kommende torsdag, mens returen går på Emirates Stadium en uke senere.

Mikel Arteta klandrer på ingen måte Liverpool eller EFL for at oppgjørene ble forskjøvet en uke.

– Vi ønsket å spille kampen, men du må vise forståelse for at klubbene har store problemer nå, sa spanjolen under sin pressekonferanse fredag.

– De som har ansvaret for dette tar den endelige avgjørelsen om en kamp kan spilles eller ei, og jeg tror det er gode nok argumenter for at denne kampen ikke kunne spilles. Myndighetene bestemte at kampen skulle utsettes, men selvsagt ønsket vi å spille den.

Satt selv en uke isolasjon

Arsenal har hatt sine egne koronaproblemer de siste ukene, og Arteta har selv vært smittet, og satt i koronaisolasjon da Arsenal tapte for Manchester City sist helg.

Spanjolen avslørte at Arsenal fortsatt har noen koronarelaterte problemer foran søndagens FA-cupkamp mot Nottingham.

– Vi har noen problemer, men vi vil vite mer i morgen, sa han.

Om sin egen helse hadde han følgende å si:

– Jeg føler meg i fin form. Jeg hadde noen røffe dager, men nå føler jeg meg i toppform. Jeg er så glad for at jeg kan forlate huset mitt igjen, etter å ha sittet der i 7-8 dager. Det gjorde godt.