Cardiff-spillerne jublet mer over trekningen enn vinnermålet som sendte dem videre

Liverpool på bortebane var akkurat det Cardiff City hadde håpet på.

Cardiff City tok imot Sepp van den Berg og Preston North End i FA-cupens tredje runde på søndag. Det sto 1-1 etter 90 minutter, og kampen gikk til ekstraomganger.

Der scoret Mark Harris det avgjørende 2-1-målet i det 116. minutt, og sendte den walisiske klubben videre til fjerde runde av cupen.

Like etter at kampen var ferdigspilt, var det trekning av fjerde runde. Den ble fulgt fra garderoben. Ifølge WalesOnline ble det mer høylytt jubel da spillerne og støtteapparatet fant ut at de skulle møte Liverpool, enn da Harris satte inn den avgjørende scoringen i andre ekstraomgang.

– Det blir ikke mye bedre enn det!, sa Cardiff-sjef Steve Morison til WalesOnline etter trekningen.

– Vi så trekningen sammen i garderoben. Vi visste at vi var lag nummer sju, og så det selv før hun snudde ballen mot kamera. Vi hadde en fin feiring, og det gjør at alt det harde arbeidet guttene la ned verdt det, sier han videre.

Fornøyd med trekningen

Cardiff rykket ned fra Premier League i 2019, og kom seg til play-off i 2020. Forrige sesong endte de på åttendeplass, utenfor play-off.

De er nå helt nede på 20. plass i Championship, bare fire poeng over nedrykksstreken med én kamp mer spilt enn Peterborough på 22. plass.

– Det var en veldig god trekning. Det kommer til å bli en fantastisk dag, og noe vi vil se frem mot. Jeg vet ikke alt om det økonomiske rundt det, sier Morison.

Kan ha bortesupportere

Da den walisiske klubben slo Preston var det for tomme tribuner. Like før jul ble det besluttet at ingen walisiske klubber får ha supportere på tribunene for å stoppe covidsmitte. Det var et tiltak England ikke tok etter, og på engelske stadioner er det fortsatt fulle tribuner.

– Det var en merkelig atmosfære, siden det ikke var noen atmosfære. La oss håpe de med makten kan hjelpe oss med dette på et eller annet tidspunkt. Vi vet ikke hvordan vi skal feire et mål. Du vinner en kamp, og så står du bare der, sa Cardiff-manageren om å spille for tomme tribuner.

– Det var en større feiring da vi trakk Liverpool opp av hatten. Jeg er sikker på at trekningen vil være til hjelp for oss økonomisk.

Walisiske supportere må reise til engelske stadioner for å se laget sitt, så Cardiff City kan ta med seg mange supportere til Anfield.

Borteseksjonen i FA-cupkamper er som kjent større enn i Premier League-kamper. De tilreisende kan få inntil 8000 billetter på Anfield i cupen.

Liverpool - Cardiff vil bli spilt 4/5/6//7. februar. Vi venter fortsatt på bekreftet dato.