– De har hatt få skader og få koronasmittede

Virgil van Dijk mener Manchester City har fått en luke fordi de lyseblå har vært heldige med sykdom og skader.

Virgil van Dijk har uttalt seg om tittelenkampen mot Manchester City, og mener at de lyseblå har fått en luke på elleve poeng til Liverpool fordi de var heldigere med skader og sykdom i desember.

Liverpool ga fra seg poeng i bortekampene mot Tottenham og Chelsea, og tapte også i Leicester i julemåneden, samtidig som City vant alle sine kamper i desember.

Liverpool kan minske avstanden til åtte poeng om de vinner sin hengekamp mot Leeds. 

Chelsea og Liverpool fikk en formdupp samtidig som de to klubbene ble rammet av koronautbrudd, noe City har unngått helt frem til nå på nyåret, da også de har fått et større koronautbrudd denne uken. 

– City kom seg helskinnet gjennom desember. De hadde få skader og få koronatilfeller, og det er til enorm hjelp, sier van Dijk til De Telegraaf.

– Et lite eksempel er at jeg, Fabinho og Thiago alle testet positivt for Covid-19 samtidig. Tre spillere som er viktige for laget. 

– En stor klubb som Liverpool har gode kvalitetsspillere, men rytmen og dynamikken i laget forandrer seg når slikt skjer.

– Det er fortsatt mange kamper igjen å spille, men du trenger litt hell på dette stadiet av sesongen.

Kritisert for innsatsen mot Chelsea

Nederlenderen fikk en del kritikk etter Chelseas andre mål mot Liverpool på Stamford Bridge forrige helg, men det synes han bare er naturlig på grunn av den høye standarden på hans spill til vanlig.

– Jeg har lagt lista høyt for meg selv.

– Når du er på banen tror alle at du er 100 prosent, og det skjønner jeg. Det spiller ingen rolle om du har vært syk eller ute ett år på grunn av en alvorlig skade. Det tar ikke verden utenfor hensyn til.

– Du har vunnet alle disse trofeene, og dermed satt standarden. Jeg gjør mitt beste for klubben, og prøver å spille opp mot mitt beste hver uke. Det er helt klart tider der jeg kunne ha prestert bedre, men jeg er et menneske, og alle gjør feil.

– Jeg gjør alt jeg kan for å holde meg på toppnivå, men vi lever i en tid der alle har en mening, og spesielt på sosiale medier, avslutter midtstopperen.