I kveld kan du se Diaz i aksjonDen medisinske sjekken må skje i Sør-Amerika

Landslagspausen gjør kjøpet litt mer komplisert, men det er ingen grunn til å tro at det ikke skal gå i orden.

Liverpool er i ferd med å kjøpe Luis Diaz fra Porto. Paul Joyce i The Times skriver at de røde har fulgt spillerens utvikling i flere sesonger, og det er et navn det ble snakket spesielt mye om rundt kampene mellom lagene i høstens gruppespill i Champions League. 

Den colombianske landslagsspilleren har en utkjøpsklausul på 66 millioner pund, og Joyce skriver at den portugisiske klubben ønsket minst 50 millioner pund garantert for å gi slipp på 25-åringen. Den prisen har nå sunket til 37,5 millioner pund, pluss mulige bonuser på 12,5 millioner pund etter hvordan han presterer.

Jürgen Klopp skal egentlig ha øremerket spilleren som et kjøp for sommervinduet, men da det gikk opp for klubben at Diaz kunne være på bort allerede denne uken, ble det fart på sakene. Tottenham har allerede kommet med bud. Spilleren selv foretrekker en overgang til Liverpool.

Ifølge kilder i Portugal er klubbene allerede enig om en overgang. Julian Ward, som skal ta over for Michael Edwards som klubbens sportsdirektør, har ledet forhandlingene sammen med Edwards. Han var sjef for klubbens speideroperasjoner i Spania og Portugal mellom 2012 og 2015.

Porto skylder fortsatt de røde penger etter overgangen til Marko Grujic til 10.5 millioner pund i fjor sommer.

Medisinsk sjekk i Sør-Amerika

Diaz er del av den colombianske landslagstroppen, og i kveld kan du se ham i aksjon i hjemmekampen mot Peru. Den har avspark kl. 22.00, og er satt opp på Viaplay.

Det at spilleren er i hjemlandet gjør ting litt mer komplisert. Overgangsmarkedet stenger ved midnatt mandag, og Colombia skal møte Argentina på bortebane natt til onsdag. I motsetning til Brasil og Argentina som for lengst er kvalifisert til VM, kjemper Reinaldo Rueda sitt lag en knallhard kamp med flere andre nasjoner om en plass i mesterskapet i Qatar.

At angriperen er i hjemlandet, gjør at en medisinsk sjekk må gjennomføres der.

I fjor sommer forsøkte Everton å sikre seg Diaz, og ønsket en byttehandel med landsmannen James Rodriguez. Det ble avslått. Ifølge David Maddock i The Mirror har Manchester United, Barcelona og Atletico Madrid også fulgt spilleren de siste månedene, og har hatt speidere på Porto sine kamper. Han skriver at Liverpool har hatt speidere på plass ved fem anledninger den siste tiden. Han hevder at andre klubber var villig til å betale mer, men at spilleren ønsket seg til Anfield.