– Dersom det viser seg nødvendig, må vi diskutere om vi skal ut på transfermarkedet

Liverpool var klar over at de ville miste spillere på grunn av Afrikamesterskapet, men koronasituasjonen kunne ikke klubbledelsen forutse.

Med en rekke førstelagsspillere koronasmittet, skadet eller opptatt med Afrikamesterskapet fikk Klopp-assistent Peter Krawietz lørdag spørsmål om det er aktuelt for klubben å hente inn nye spillere under transfervinduet i januar. 

– Transferavgjørelser er selvsagt langsiktige klubbavgjørelser. Vi må håndtere situasjonen slik den er. Vi forsøker hele tiden å gjøre vårt beste, svarte Krawietz.

– Vi har kjent til hvordan situasjonen ville være med Afrikamesterskapet i mange måneder. Jeg håper våre spillere i mesterskapet har suksess.

– Koronasituasjonen er som den er. Dersom det blir nødvendig å reagere på den situasjonen ved å gå ut på transfermarkedet vil det være en klubbvgjørelse, og noe som vi må diskutere.

Innrømmer at situasjonen ikke er ideell

I dag kommer Liverpool til å stille et lag bestående av en blanding av unge og rutinerte spillere mot Shrewsbury i 3. runde i FA-cupen, da klubben har fem spillere ute med skader (Nathaniel Phillips. Thiago Alcantara, Harvey Elliott, Divock Origi og Takumi Minamino) og tre spillere opptatt med Afrikamesterskapet (Mohamed Salah, Sadio Mane og Naby Keita). I tillegg sitter et ikke oppgitt antall førstelagsspillere i koronaisolasjon.

– Shrewsbury blir en tøff motstander. De blir tøffe fordi de har kvalitetsspillere, og er et lag som spiller skikkelig fotball, sa Krawietz.

– De går raskt fremover, og vil ønske å angripe oss. De har trusler fremover på banen. De har sterke spisser, og har en plan for sitt spill.

– De ligger kompakt i sin formasjon i forsvar. De er rett og slett et godt organisert lag, du kan se det. 

– De vil ha sin målsetting, og vår situasjon er ikke ideell. Vi har trent igjen siden fredag, og vil forsøke å forberede oss så godt som vi kan for kampen. Vi ser selvsagt frem til den, og vil stille med et spennende lag på banen, som jeg håper kan prestere så godt som mulig.