– Dersom Fulham bestemmer seg for å «cashe inn», har Liverpool en avgjørelse de må ta

Det er ingen tvil om at Liverpool følger Fabio Carvalho tett.

Liverpool har allerede forsynt seg grovt av Fulhams beste akademispillere, da de hentet Harvey Elliott sommeren 2019. Han var da 16 år gammel, og det var et tribunal som måtte bestemme hvilken sum de røde skulle betale.

Summen ble 1,7 millioner pund – en sum som kan stige til maksimalt 4,3 millioner pund.

Det er ganske mye som tyder på at Liverpool har planer om å gjøre det samme til sommeren, og denne gang hente Fabio Carvalho. 19-åringen har blitt linket til de røde i lang tid, og har nektet å signere på en ny kontrakt. Til sommeren går kontrakten hans ut, og han kan gå gratis. Da vil igjen et tribunal bestemme overgangssummen.

Denne sesongen har han åtte mål og to målgivende på 17 kamper i Championship. Fulham leder divisjonen med fem poeng ned til Blackburn, og har i tillegg én kamp til gode. De har stø kurs mot Premier League.

LINKET: 19 år gamle Fabio Carvalho er linket til Liverpool.

LINKET: 19 år gamle Fabio Carvalho er linket til Liverpool.

Flere viser interesse

Det er ikke bare Liverpool som er linket til den offensive midtbanespilleren. Barcelona og klubber i Italia og Frankrike skal ha ham på ønskelista.

Også West Ham og Southampton er veldig interessert. London-avisen Evening Standard rapporterer at Fulham ikke har gitt opp håpet om at Carvalho skal signere en ny kontrakt, selv om han avslo det forrige tilbudet i november. 

Carvalho er født i Portugal, men har spilt aldersbestemt landslagsfotball for England. Superagent Jorge Mendes skal være i ferd med å bli agenten hans, ifølge The Athletic. Mendes og Gestifute har fra før Fabinho og Diogo Jota i stallen.

The Athletic melder at Liverpool har speidet på Carvalho lenge, og at de røde følger ham tett. Han er i riktig alder, har riktig profil, og kvalifiserer som såkalt hjemlig spiller.

Kan gi Liverpool en avgjørelse de må ta

James Pearce i The Athletic forventer at det kommer til å være rolig for Liverpool på overgangsmarkedet før vinduet stenger på mandag.

Dersom det skulle komme et kjøp, så kan det være Carvalho – dersom Fulham skulle bestemme seg for å cashe inn nå, heller enn å miste ham mot et mindre kompensasjonsbeløp til sommeren.

«Dersom Fulham bestemmer seg for å cashe inn før vinduet stenger, så vil Liverpool ha en avgjørelse de må ta, men slik det ligger an nå vil spilleren bli værende til kontrakten går ut til sommeren», skriver Pearce.