– Det har vært en veldig, veldig vanskelig uke

Jürgen Klopp har tilbrakt uken i koronakarantene, og legger ikke skjul på at det har vært en vanskelig uke både for ham og klubben.

En tøff uke fikk en lykkelig ende for Liverpool. Jürgen Klopp var tilbake for å lede laget mot Shrewsbury, og selv om gjestene tok en tidlig ledelse, så slo de røde tilbake og vant kampen 4-1. 

– Det har vært en veldig, veldig vanskelig uke av flere grunner. Dette var laget vi kunne stille med i dag, og guttene gjorde det veldig bra i en vanskelig kamp, som ble enda vanskeligere da vi slapp inn et mål og ble liggende under 1-0, slo Klopp fast til pressen etter matchen.

– Guttene reagerte bra på dette, og la ned en skikkelig arbeidsinnsats. Det var så vanskelig å komponere dette laget. Vi begynte å trene igjen på fredag, og vi måtte involvere alle disse unge spillerne. De er veldig gode fotballspillere, det er det ingen tvil om. Vi tviler ikke på det, så alt er bra. Men det gjør det veldig vanskelig, spesielt når du må spille mot et lag som du må bryte ned og låse opp, slik Shrewsbury var med rette i dag.

– Jeg er bare glad for resultatet, og at vi gikk videre til neste runde. Jeg er fornøyd med mange ting. Taki hadde bare trent to ganger etter skaden, og er fortsatt i en rehabiliteringsfase. Bobby var først tilbake i trening i går, og fikk spille i kampen og scoret også mål. Det var så mye som kunne ha gått galt for oss i dag, men til slutt gikk alt godt.

Slapp å telle antall hoder

Klopp benekter at Liverpool måtte telle antall hoder i timene før kampen, men det så dårligere ut tidligere i uken.

– Ikke i dag, men selvsagt måtte vi gjøre det dagene i forkant. Vi trodde vi hadde et skikkelig koronautbrudd, og så viste det seg å være en rekke falske positive tester, faktisk.

– Reglene er som de er, så alle disse spillerne som hadde avlagt falske positive tester kunne enten ikke spille i dag eller så bestemte vi at de ikke skulle spille. Folk ville ha reagert om vi benyttet dem. Jeg vet ikke helt. Men vi måtte ta en avgjørelse.

– Den eneste reelle positive Covid-testen var den til Trent Alexander-Arnold. Resten var falske positive tester.

– Det var en veldig, veldig tøff uke, fordi guttene kunne uansett ikke trene. Vi måtte stenge treningsfeltet, for det tar 2-3 ekstra testrunder før du vet med sikkerhet at det er falske positive tester. Så det var veldig vanskelig. 

– Som sagt var dette laget vi kunne stille med i dag, og guttene gjorde det veldig bra. Jeg er glad for det.