Vi fulgte pressekonferansen: – Å tenke fort er ofte viktigere enn å løpe fort

Jürgen Klopp møtte pressen før møtet med Brentford.

Dagen etter 0-0 mot Arsenal skal Jürgen Klopp møte pressen for å snakke om søndagens Premier League-kamp mot Brentford. Følg pressekonferansen i livevinduet under eller i Youtube-vinduet øverst i saken. 

Velkommen

Velkommen til livedekning av fredagens pressekonferanse. Jürgen Klopp ventes å være på plass klokken 12. 

Klopp er på plass!

Første spørsmål er om den frustrerende kampen om Arsenal og om han er bekymret for kreativiteten uten Salah, Mané og Keita. 

– Eneste måten å unngå disse spørsmålene er å score mål. De er ikke her og de er verdensklassespillere. Vi savner dem. Jeg likte starten på kampen i går, og vi har slitt mot ti mann før - også med Salah og Mané på banen. 

– Vi startet med et lag som ikke har spilt mye sammen, og det vanskeligste i fotball er å bryte ned en forsvarsmur. Vi klarte det ikke i går, og det handler ikke om hvem som ikke var her. 

Liverpool-manageren med høyeste seiersprosent i historien

Klopp skal lede sin kamp nummer 350 for Liverpool søndag. 

– Jeg er stolt av det vi har oppnådd, men jeg bruker ikke tid til å tenke på det. Alt handler om den neste kampen og alle forventer å vinne den hver kamp. Det er en fantastisk klubb og jeg er veldig glad for å være her. Tallene er ikke viktige for meg, men det er hyggelig.

Om Brentford

– Vi slet i forrige kamp med deres langpasninger. De vant andreballene, men vi kunne ha unngått baklengsmålene. Vi var søvnige på dødballer og de klarte å score. Slik skal det ikke gå. Vi må være klare. De vil være direkte. De har vært strålende i sin første sesong i Premier League. Thomas Frank gjør en strålende jobb der. 

– Jeg håper vi kan spille bedre enn i første kamp og at vi kan bruke Anfield.

Skadesituasjonen

– Ingen flere skader. Robbo, Virgil og Milner fikk en smell i går. Men alle sa til meg at alle vil være friske og raske. Ingen nye skader. Samme tropp tilgjengelig som til kampen i går. 

Mer om kampen i går

– Vi kan ikke bare glemme kampen. Vi møter et liknende lag på søndag med fem spillere i forsvar. Det er ikke en kamp som kommer til å bli snakket om i 500 år. Arsenal stilte med et sterkt lag selv om de manglet spillere. Vi kan ikke avskrive kampen, vi vil jobbe med det og bruke det. 

Brentfords filosofi

– Jeg vet ikke hvordan de spilte i Championship, men mot oss var det veldig direkte. De tilpasser seg nok motstanderen, men det er viktig å beholde sin filosofi og identitet. Du kan ikke endre deg hver tredje dag, for det er ikke nok tid til å trene. De er imponerende - hele historien til Brentford er imponerende. 

At laget prøvde for hardt mot Arsenal

– Vi prøvde for hardt i går. Vi forhastet oss da de fikk det røde kortet. Vi gjorde endringer i kampen med innbyttere som Jones og Neco. Noen øyeblikk prøvde vi for hardt, men andre ganger prøvde vi ikke nok å tvinge frem feil. Man må alltid prøve, og noen ganger kan man tvinge frem feil. Det er ikke så lett i selve kampen - det er lettere å snakke om og ta grep etterpå. 

Uten farten til Salah og Mané - endrer det spillestilen?

– Det er ikke noe vondt å si om Sadio og Mo. Naby på en god dag er en av de beste midtbanespillerne jeg har sett. I går kveld savnet vi ikke fart. De lå for dypt. 

– Vi må bygge på hvordan vi startet kampen. Mye av spillet vårt handler ikke om farten deres. Å tenke fort er ofte viktigere enn å løpe fort. Det var åpenbart at det eneste alle dere ville tenke på i dag var Sadio, Mo og Naby. Vi er opptatt av å finne løsninger. Vi var ikke perfekte i går kveld, men kanskje vi er nærmere vår normale standard neste kamp. 

– Nå er vi i en vanskelig periode, og den skal vi komme gjennom sammen. 

Når er Origi tilbake?

– Snart. Han løp utendørs i går og det så bra ut, så jeg tror ikke det er lenge til. 

Takk for nå

Det var alt fra den åpne delen av pressekonferansen.