– Har jobbet knallhardt for å rekke denne kampen

Alex Oxlade-Chamberlain ble kvitt den lille ankelskaden i tide og bidro for andre gang på en uke med scoring for Liverpool.

Det var Alex Oxlade-Chamberlain som fikk ansvaret for å være Mohamed Salahs direkte erstatter på høyrekant i de to ligakampene egypteren gikk glipp av som følge av Afrikamesterskapet. 

«Ox» gyvet løs på oppgaven og leverte som om det skulle vært Salah selv som var inne foran mål. 2-0-målet mot både Brentford og Crystal Palace ble fangsten for 28-åringen, som måtte stå over ligacupsemifinalen mot Arsenal, men var tilbake igjen allerede søndag etter at han måtte ut med skade for en uke siden. 

– Jeg måtte ut på grunn av ankelen forrige uke, og jeg har jobbet knallhardt denne uken for å rekke denne kampen, sier han til liverpoolfc.com

Scoringsform

De siste ukene har det blitt mye spilletid for spilleren som kan bekle mange posisjoner, og han har også bidratt med tre scoringer på de siste fire kampene han har startet. 

– Jeg klarte å bli kampklar og det var fint å være tilbake. Jeg er glad for å kunne bidra med scoring igjen, sier Ox, som er klar over at det ikke er hvem som helst han skulle erstatte. 

– Det er ganske store sko å fylle med tanke på scoringer og trusler mot forsvaret. Men jeg gjorde mitt beste og klarte å få med en scoring i begge kampene, sier han.

2-0-scoringen skulle vise seg å være viktig for et Liverpool-lag som gikk mer og mer tom for krefter etter hvilen.

– Målet ga oss litt å gå på i den dårlige perioden. Men jeg synes mange deler av spillet fungerte før pause. Vi vant ballen tilbake og spilte fin fotball sammen, sier han.

Måtte grave dypt

Oxlade erkjenner at laget slapp seg litt nedpå etter 2-0. 

– Vi tok foten lit av gasspedalen og prøvde å tvinge frem situasjoner i stedet for å spille enkle pasninger. Så gjorde vi noen slurvefeil som ga dem store sjanser, og da måtte Ali redde oss. 

Målscoreren avslører at manager Jürgen Klopp var lite fornøyd med den siste perioden av første omgang. 

– Vi visste at vi måtte grave dypt etter pause. Da de reduserte til 2-1 ble vår karakter testet med tanke på å se ut resultatet. Det var ikke pent etter pause, men det var bra nok til slutt. Noen ganger må man vinne på den måten, sier Oxlade.