Hodgson på vei inn i Premier League-manesjen igjen

De fleste trodde at Roy Hodgson hadde blitt fotballpensjonist for godt da han forlot managerjobben i Crystal Palace. Men nå er den tidligere Liverpool-manageren så godt som klar for en ny jobb i Premier League.

The Athletic forstår det slik at Roy Hodgson har sagt ja til å lede Watford ut sesongen.

74-åringen får dermed den ledige managerjobben i Watford, eller hovedtrener som stillingen heter i den klubben. Der vil han få tidligere Watford-manager Ray Lewington som sin assistent. Duoen skal møte Watford-spillerne i ettermiddag.

Hodgson tar dermed over etter Claudio Ranieri, som ble sparket mandag kveld etter bare tre og en halv måned som Watford-manager. Italieneren sanket bare sju poeng på sin korte tid i Watford. Høydepunktet var en 4-1 seier over Manchester United på Vicarage Road i november. Siden da har Watford kun tatt ett poeng, da kampen mot bunnrival Newcastle den 15. januar endte 1-1. 

Hodgson forlot Crystal Palace etter 2020/21-sesongen, etter fire år på Selhurst Park. Han blir Watfords tredje permanente hovedtrener denne sesongen. Først ble Xisco Munoz sparket av eier Gino Pozzo den 3. oktober, da Watford lå på 14. plass i Premier League. Hodgson jobbet under Pozzo-familen i Udineze i 2001.

Watford tapte 3-0 for bunnrival Norwich fredag kveld, og ligger nå på 19. plass på tabellen, bare to poeng foran bunnlaget Burnley. Lancashire-klubben har også to kamper mindre spilt enn de gule og røde.

En fiasko i Liverpool

Hodgson har masse manager-erfaring. Han har ledet landslagene til både England og Finland, og han har i tillegg til Liverpool også vært manager for Fulham, West Bromwich, Blackburn og Bristol City i England. 

Hodgtson tok over som England-manager etter Fabio Capello i mai 2012. Han tok England i kvartfinalen i EM i 2012, men klarte ikke å føre engelskmennene videre fra gruppespillet i VM i 2014 og ble slått ut av Island i åttendedelsfinalen i EM i 2016.

Croydon-fødte Hodgson tok over som manager i Liverpool den 30. juni 2010, da han erstattet Rafael Benitez. Allerede den 8. januar 2011 fikk han sparken, etter svært skuffende resultater. I Liverpool vil han derfor alltid huskes som en fiasko.