– I en normal verden er det over, men hva er normalt nå til dags?

Jürgen Klopp har ikke helt gitt opp kampen om ligagullet.

Dette var en tung helg for røde supportere som håpet på et poengtap for Manchester City. Chelsea klarte å henge med lenge, men City var det beste laget, og fikk scoringen de trengte da det gjensto 20 minutter på Etihad Stadium på lørdag.

Kevin de Bruynes scoring ble kampens eneste, og betyr at City nå har vunnet 12 ligakamper på rad. Avstanden ned til Liverpool var 14 poeng før dagens kamp.

– Situasjonen er ikke slik at vi må snakke om en tittelkamp så klart. Jeg vet ikke hvor mange poeng det er nå – 11 med én kamp til gode? I en normal verden skjer det ikke noe mer da, men hva er normalt nå til dags? Vi skal prøve å gjøre vår del. Resten kan vi ikke gjøre noe med, sier Klopp på pressekonferansen etter kampen.

Dagens ligaseier var Liverpools første på én måned. Forrige seier i Premier League kom 16. desember mot Newcastle. Det kan virke som at han har et lite håp om at det fortsatt kan være liv i gulldrømmen. Liverpool skal til Etihad Stadium 9. april.

Da tyskeren tok over Liverpool i oktober 2015, sa han at oppgaven hans var å gjøre de tvilende om til troende. Han fikk spørsmål om han måtte få tvilende om til troende igjen, i dette tittelracet.

– Ja, men dersom du skal gjøre noe slikt, så vil du ikke gjøre det i offentligheten. Vi trenger ikke å overbevise noen utenfra om at de må tro. Dersom de ønsker å tro, så kan de tro. Jeg tror vi har folk med oss, og at de vil ha det moro på reisen, sier Klopp.

Stenger ute alt annet

Liverpool kom til søndagens kamp etter en skuffende semifinale i ligacupen mot Arsenal, der de røde spilte på hjemmebane og fikk mesteparten av kampen mot 10 mann. Likevel ble det få sjanser og ingen scoringer.

– Det å vinne kamper er bra for selvtilliten, definitivt, men jeg tror ikke vi har slitt med selvtilliten. Vi klarer å stenge ute støyen utenfra, med det som skjer rundt oss, sier Klopp.

– Vi visste at ting ikke stemte mot Arsenal, men det verden der ute mener i øyeblikket, er å sette fingeren på de åpenbare tingene, som at noen spillere ikke er her – spillere av verdensklasse, forresten. Det visste vi allerede, så vi trengte ikke å lese om det og kunne gjøre våre egne ting. Det gjorde vi.

Liverpool møter Arsenal på bortebane i ligacupen på torsdag, og Crystal Palace på bortebane i Premier League på søndag. Så blir det en to uker lang vinterpause.