– Jeg tror ikke vi kunne ha vært bedre forberedt på situasjonen

Jürgen Klopp sier det ikke finnes noen som ikke ville savnet Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita.

Mens den afrikanske trioen spiller mesterskap i Kamerun, sviktet erstatterne i angrep i sin første virkelige test da det første semifinaleoppgjøret mot Arsenal i ligacupen endte 0-0 torsdag kveld. Liverpool klarte ikke å bryte ned motstanderens forsvarsmur og brukte 91 minutter før de kom til sin første og eneste avslutning på mål. 

Savnet av spesielt Salah og Mané var åpenbart, men også på midtbanen kunne man ha trengt Keitas evner med ballen. 

– Gi meg ett lag som ikke ville savnet Sadio Mané, Mo Salah og Naby Keita. Selvfølgelig savner vi dem, men vi har visst i flere år at vi kunne havne i denne situasjonen, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen. 

– Jeg tror ikke vi kunne ha vært bedre forberedt på situasjonen. Alt vi har fått til her har vi gjort med det laget vi har, sa manageren ifølge liverpoolfc.com.

Ut mot journalistene

Etter kampen skrev mange engelske journalister at 0-0-kampen vil være bra for kontraktsforhandlingene til Salah og etter hvert også Mané, og ikke fullt så bra for FSG, som begynner å merke presset fra flere hold. 

Klopp snakket lenge om Salahs kontraktssituasjon før kampen, men etter kampen var han ikke særlig interessert i å diskutere temaet. 

– Jeg liker ikke når journalister stiller spørsmål om hva fansen er bekymret for. Det forstår jeg ikke. Er dere så tett på supporterne at dere kan stille spørsmål om bekymringer rundt kontraktssituasjoner og slike ting? Det har ingenting å bety i kveld. Absolutt ingenting, sa Klopp. 

– Laget vi stilte med i kveld kunne fint ha løst de fotballproblemene vi havnet i. Men vi må huske på at vi har en motstander også som kjemper med alt de har, og det var en lidenskapelig forestilling fra Arsenal i kveld. Derfor ble det 0-0, og det må vi akseptere, sa Klopp. 

– Arsenal føler nok at de er i en god posisjon, men dette er ikke over for oss, og vi vil gi alt for å vinne neste torsdag, sa Klopp, som var rask med å si at det første han tenker på er søndagens hjemmekamp mot Brentford.