Klopp har hatt en lang prat med Curtis Jones

Jürgen Klopp satte seg ned med 20-åringen, som nå må gripe sjansen.

Curtis Jones fikk sitt skikkelige gjennombrudd forrige sesong, da han var involvert i 34 førstelagskamper, scoret fire mål og hadde fem målgivende.

Denne sesongen har så langt vært et lite steg tilbake. Han har vært involvert i 12 kamper så langt, men har kun startet i sju av dem. En veldig spesiell øyeskade etter et sammenstøt på trening satte ham ut av spill i flere uker, før han også fikk covidsmitte.

Jürgen Klopp forteller at han har satt seg ned for en lang prat med 20-åringen.

– Jeg hadde en lang prat med Curtis i forrige uke. Jeg elsker gutten, og potensialet han har, men nå har vi kommet til det stadiet der vi må ta det neste steget, og at han får ut potensialet sitt på banen regelmessig, sa Klopp i fredagens pressekonferanse som var forbeholdt søndagsavisene.

– Vi har disse samtalene når du ikke er 100 prosent fornøyd med hvordan situasjonen er. Han er ung, veldig ung, men slik jeg ser det er potensialet hans utrolig. Det er der vi begge sammen må finne en måte for å få vist det oftere. Vi har kommet dit med utviklingen hans, la meg si det slik.

Utfordrer midtbanespilleren til å ta det neste steget

Klopp ønsker å få det beste ut av spilleren, og det er ikke ofte han sier slike ting til media. Kanskje er det for å trigge en reaksjon fra unggutten.

– Det er en pågående prosess med meg og Curtis. Jeg vet at han har hatt en vanskelig tid med øyet sitt, og var lenge ute, og etter det ble satt ut av covid. Det hjelper ikke, men nå må vi prøve å sørge for at han får rytmen slik at han kan vise hvor god han virkelig er, sier Klopp.

Mot Arsenal ble han brukt på kanten, og ble satt inn for å endre måten Liverpool angrep på.

– Han kan spille i ulike posisjoner og på ulike måter. Mot Arsenal ønsket vi at han skulle drible, og være i disse trange rommene slik at vi fikk brutt opp måten de forsvarte seg på mot oss.

– Vi trengte en annen dynamikk og dimensjon i spillet vårt, og derfor brukte vi ham på den måten. Men det er ikke bare slik han kan spille. Han kan selvsagt spille som nummer 8, og det har han gjort veldig bra for oss.

Liverpool - Brentford spilles søndag kl. 15.00, og vises på TV 2 Sport Premium.