Klubber krever at Liverpool blir etterforsket etter at Arsenal-kampen ble utsatt

EFL vil vurdere en etterforskning av Liverpool FC etter at de mange positive koronatestene viste seg å være falske.

The Athletic melder mandag kveld at English Football League (EFL) er under press fra flere klubber for å sette i gang en etterforskning av hvorfor så mange Liverpool-spillere sine positive koronatester viste seg å være falske i forkant av møtet med Arsenal forrige uke. 

Semifinalen i ligacupen mot London-klubben ble utsatt etter en rekke positive tilfeller. Liverpools AXA Training Centre ble stengt som følge av et mistenkt utbrudd, men Jürgen Klopp avslørte i helgen at nesten alle de positive testene viste seg å være falske. I helgen var det kun Trent Alexander-Arnold som ble nevnt som et nytt koronatilfelle. 

Ifølge The Athletic har flere klubber klagd til EFL etter at kampen ble utsatt. De krever å få vite nøyaktig når Liverpool fikk vite at de positive testsvarene var falske og mistenker at dette skjedde før møtet med Arsenal. 

Selv om tett på 20 Premier League-kamper har blitt utsatt denne sesongen er det mange som har føtt søknader om utsettelse avslått. Ifølge artikkelen er det de klubbene som nå fører saken overfor EFL. 

Videre skriver de at Liverpool gjennomførte tre runder med testing i forbindelse med utbruddet. Både hurtigtestene og den første runden med PCR-tester viste mange positive tester, før en tredje runde med testing avslørte at de aller fleste tilfellene var negative.