Liverpool følger Frankrikes nye store midtbanehåp

De røde erstattet ikke Gini Wijnaldum da han forlot klubben i fjor sommer. Til sommeren ligger det an til at midtbanen forsterkes.

Liverpool mistet Gini Wijnaldum til Paris Saint-Germain i fjor sommer, da kontrakten hans med klubben gikk ut. Det ble ikke hentet inn noen erstatter for spilleren som «alltid» var tilgjengelig, og det ser heller ikke ut til å være planer om å kjøpe en midtbanespiller i januarvinduet.

Til sommeren kan situasjonen være en helt annen, og i dag linkes Liverpool til en svært spennende spiller. David Ornstein er kjent som den engelske journalisten med best kontaktnett når det kommer til overganger, og det er derfor vi lager en egen artikkel heller enn å legge det inn i ryktebørsen denne gang.

James Milner er inne i sine siste seks måneder av sin kontrakt i klubben, og Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita har begge 18 måneder igjen av sine avtaler.

Ornstein skriver at en av spillerne Liverpool viser interesse for, er Monacos 21 år gamle midtbanespiller Aurelien Tchouameni. 

Allerede landslagsspiller

Tchouameni blir av mange sett på som det neste store fra Frankrike. Den høyreiste midtbanespilleren debuterte for det franske landslaget i høst, og har nå spilt sju landskamper for Didier Deschamps stjernegalleri.

– Jeg valgte ham fordi jeg synes han har potensialet til å være der. Han har bekreftet at han har det med debuten sin, og sin første start mot Ukraina. Det er ganske mange nye spillere i troppen, og de bør bruke Aurélien som et forbilde og prestere slik som han gjorde, sa Deschamps etter landslagsdebuten i september, ifølge ligue1.com.

Han startet karrieren i Bordeaux, der han fikk debuten som 18-åring og spilte 37 kamper. I januarvinduet for snart to år siden gikk han til Monaco, der han har scoret fem mål og har fire målgivende på sine 73 kamper til nå.

Tchouameni er i utgangspunktet en defensiv midtbanespiller, men lagkamerat Cesc Fabregas har sagt at han også har potensialet og ferdighetene til å spille i en 10'er-rolle.

United viser interesse

Tchouameni har i lengre tid blitt linket til Manchester United, og blir sett på som en ideell erstatter for Paul Pogba, som er på utgående kontrakt.

Ornstein skriver også om interessen fra United, og skriver at det vil bli en intens kamp om 21-åringens underskrift dersom Jürgen Klopp og co velger å gå for spilleren.