Mané ble overtidshelt i Senegals åpningskamp, men det satt fryktelig langt inne

Senegal var store favoritter mot Zimbabwe.

Det har vært et stort smitteutbrudd i den senegalesiske landslagstroppen, og landslagssjef Aliou Cissé måtte klare seg uten spillere som målvakt Edouard Mendy, kaptein og midtstopper Kalidiou Koulibaly, og angriperen Famara Diedhiou.

Saliou Ciss, Bamba Dieng, Mame Baba Thiam, Pape Matar Sarr, Nampalys Mendy og Alfred Gomis var igjen i Dakar etter at de testet positivt i før avreise – og Abdoulaye Seck og Watford-angriper Ismaila Sarr rakk ikke kampen på grunn av skade.

Selv om Senegal kun hadde 17 friske førstelagsspillere, var lagoppstillingen sterk nok til at man skulle forvente at de gjorde kort prosess mot Zimbabwe i åpningskampen. Idrissa Gana Gueye (Paris Saint-Germain), Cheikhou Kouyate (Crystal Palace) og Keita Balde (Cagliari) er alle kjente navn, som startet sammen med Sadio Mané.

Overtidshelt

Det ble en veldig oppstykket kamp, med veldig mye rot. Senegal slet med å skape veldig store sjanser, og alt som ble skapt var via Mané.

Den største sjansen var det Gueye som fikk, da Mané serverte ham foran mål, men et dårlig førstetouch ødelagt. Mané hadde en stor sjanse selv, etter å ha rundet sin oppasser. Dessverre var avslutningen for dårlig, og gikk rett i fanget på målvakt Petros Mhari.

Senegal så desperate ut, og forsøkte seg på avslutninger fra utsiden av 16. meteren. Fem minutter på overtid kom det en slik avslutning, som ble blokkert av den defensive midtbanespilleren Kelvin Madzongwe. Det så ut til å være albuen – men det var på ingen måte en soleklar hands.

Avgjørelsen gikk til VAR, og avgjørelsen ble stående. Mané, som ble syndebukken fra straffemerket da Senegal røk ut av Afrikamesterskapet i 2017, tok ansvar.

Senegals suverent beste spiller har kun tatt ett straffespark for Liverpool i sin karriere, men her var han sikker. Keeper Mhari gikk tidlig, og Mané banket ballen hardt til motsatt side. Det var hans 27. mål for landslaget, og sørger for at Senegal starter med tre poeng i gruppe B.

Kl 17.00 skal Guinea møte Malawi i samme gruppe. Den kampen vises på Viaplay.