Mannen som oppdaget Trent Alexander-Arnold forlater Liverpool

Etter 24 år takker Ian Barrigan for seg, ifølge The Athletic.

Mannen som har ansvaret for å rekruttere de aller yngste spillerne til Liverpool, Ian Barrigan, har ifølge The Athletic bestemt seg for å takke for seg etter hele 24 år i klubben. 

Barrigan er mannen som har sørget for at en rekke av dagens unge spillere har kommet til klubben. Aller mest stolt kan han nok være over å ha oppdaget Trent Alexander-Arnold allerede da scouseren var seks år gammel og spilte for Country Park. 

The Athletic skriver at Barrigan varslet Liverpool om at dette var et spesielt talent, og 56-åringen har hatt et nært forhold med Alexander-Arnold på hele høyrebackens ferd gjennom akademiet til nå å være en av verdens beste fotballspillere. 

Erstatteren er klar

Barrigan kan også skryte av å ha hentet inn spillere som Neco Williams, Tyler Morton og James Balagizi, som fremdeles er i klubben. Conor Coady, Jordan Rossiter og Jon Flanagan er andre navn å merke seg. 

Grunnen til at han nå velger å forlate Liverpool skal være et ønske om å få en ny utfordring - samme grunn Michael Edwards oppga da det ble klart at sportsdirektøren ikke blir med videre etter inneværende sesong. 

Barrigan vil ifølge The Athletic dra allerede i slutten av januar. Erstatteren er allerede klar. Liverpool liker som kjent å se internt når de skal finne erstattere i viktige roller, og Barrigans assistent Steve Gorst skal være klar for å ta steget opp. 

Det var som speider i junioravdelingen Barrigan først begynte. Siden har han vært en viktig mann når det gjelder å hente inn de aller yngste spillerne til klubben, i aldersgruppen som regnes som «pre-academy» og er for spillere mellom fem og sju år.