Afrikamesterskapet:Maskotten må ha skuddsikker vest, mens Salah og Mané får bevæpnede vakter

Arrangøren av Afrikamesterskapet tar ingen sjanser etter trussel om IS-angrep.

Premier League-stjernene som skal delta i Afrikamesterskapet vil bli beskyttet av bevæpnende vakter, og til og med maskotten - løven Mola - må ha skuddsikker vest. Det melder Mirror.

40 Premier League-spillere er på plass i Kamerun for å spille i Afrikamesterskapet den kommende måneden. Mesterskapeet sparkes igang i  morgen, søndag. 

Det er innført portforbud enkelte steder i Kamerun, og panserkjøretøy patruljerer gatene for å holde spillere og fans trygge. 

Spillerne vil være bevoktet på sine hoteller og treningsbaser, mens soldater vil være på plass på stadionanleggene under kampene. 

Det siste året har det vært 80 bombeangrep i Kamerun, og borgerkrigen, der engelsktalende rebeller kjemper mot den fransktalende regjeringen, har rast i fire år. 3500 mennesker er blitt drept, og nesten en million har flyktet. 

Trusler om bombeangrep og kidnappinger

IS kontroller store områder nord i landet. Både rebellene og IS har truet med bombeangrep og kidnappinger under Afrikamesterskapet, noe arrangørene av turneringen selvsagt er desperate etter å forhindre. 

Mange vil med gru huske angrepet på Togo-bussen, der blant annet Manchester City-spissen Emmanuel Adebayor var ombord, i Angola under turneringen i 2010, der to mennesker ble drept.

Liverpool har som kjent tre spillere med i mesterskapet. Mohamed Salah for Egypt, Sadio Mané for Senegal og Naby Keita for Guinea.

– Spillerne er bekymret etter at det har kommet trusler. De har imidlertid fått beskjed om at alt vi bli gjort for å beskytte dem, med spesialstyrker klare til å ta affære om det kommer en reell trussel eller et angrep, sier en Premier League-kilde til Mirror.