Mener Mané skulle vært utvist

Thomas Tuchel og Cesar Azpilicueta mener Sadio Mané skulle vært utvist i kampens første spilleminutt.

Chelsea-manager Thomas Tuchel sier etter kampen at han mener Sadio Mané skulle fått rødt kort etter det han mener var en albue i ansiktet til Cesar Azpilicueta. 

– Jeg liker ikke å si det fordi jeg liker Mané. Han er en fin fyr og en toppspiller som alltid bør være på banen, men det er rødt kort. Albuen treffer ansiktet, og det har ikke noe å si om det skjer etter 20 sekunder eller 20 minutter, sier Tuchel til Sky Sports. 

Mané og dommeren havnet tidlig i fokus som følge av duellen. Bildene viste at det ikke var albuen, men armen, som traff Azpilicueta i ansiktet. Spanjolen mener likevel i likhet med sin manager at Liverpools kantspiller burde blitt utvist.

– Jeg bryr meg ikke om det bare er fem sekunder ut i kampen. Vi får slike avgjørelser mot oss, og det kan endre kamputviklingen. Jeg har sett reprisen, men det trengte jeg ikke, for jeg visste der og da at det var rødt, sier spanjolen ifølge TV 2.

Raskeste gule kort som er registrert

Tuchel mener situasjonen i det minste burde blitt sjekket. 

– Hvis du ikke sjekker den, men i stedet sjekker vårt mål og kanskje tar det bort, er det vanskelig å akseptere. Men hva kan vi gjøre? spør Tuchel. 

Jordan Henderson sier etter kampen at han ikke tror Mané ville skade Azpilicueta.

Sadio vil alltid gå etter ballen. Jeg tror øynene hans var på ballen hele veien, så jeg tror ikke det var med vilje. Men du vet bedre enn meg om han traff ham i ansiktet, sier Henderson til Sky-reporteren.

I stedet for rødt kort ble Mané ble belønnet med gult kort etter bare 15 sekunder. Det er det raskeste gule kortet Opta har registrert siden de begynte å føre statistikk for 15 år siden.