– Min venn Cristiano Ronaldo blir kanskje fornærmet, men Egypt har den beste spilleren på planeten

Mohamed Salahs landslagssjef er en tidligere Manchester United-assistent.

I september i fjor ble Carlos Queiroz ansatt som ny landslagssjef for Egypt, etter at Hossam El Badry fikk sparken. Queiroz var assistentmanager for Manchester United under Alex Ferguson i to perioder, og har også vært manager for Real Madrid og landslagssjef for Portugal.

På tirsdag starter Afrikamesterskapet for Egypt, med kamp mot Nigeria på Roumdé Adjia Stadium i Garoua i Kamerun. Egypts portugisiske sjef mener han har verdens beste spiller på laget.

– Dere vil kanskje være enig med meg om at laget vårt har den beste spilleren på planeten for øyeblikket, sa 68-åringen på en pressekonferanse torsdag ifølge Liverpool Echo

– Dersom min venn Cristiano Ronaldo hører dette, vil han bli fornærmet, sa han videre.

Går for å vinne mesterskapet

Egypt har vunnet Afrikamesterskapet sju ganger – det er flest av alle. Sist de gjorde det, var i 2010. Ifølge bookmakerne er Senegal og Algerie større favoritter denne gang. Queiroz er klar på at laget hans går for å vinne hele turneringen i Kamerun.

– Vi skal ikke delta i Afrikamesterskapet for å delta. Vi drar for å vinne. For å gjøre det, trenger vi vinnermentalitet. Mohamed Salah har det, og han kan få det inn i laget. Han er den beste spilleren i verden akkurat nå, og med det kommer det tro og selvtillit, sier landslagssjefen.

– Vi er et lag, ikke bare én spiller. Vi bygger et lag, men vi bygger det med den beste spilleren i verden, og det gir laget den riktige mentaliteten.

Salah er Egypts kaptein i mesterskapet. Liverpool-angriperen har 43 mål på 73 kamper for landslaget. Han vil trolig ikke være tilbake på Merseyside før hjemmekampen mot Leicester 10. februar.