Newcastles Solanke-interesse kan gi klingende mynt i kassa for Liverpool

Liverpool kan tjene gode penger på at Bournemouth selger sin toppscorer til Newcastle.

Newcastle forventes å bli en av de mest aktive klubbene på transfermarkedet under januarvinudet. Nordøst-klubben har allerede vært linket til Liverpool-stopper Nat Phillips, og skal også ha Bournemouth-spissen Dominic Solanke i kikkerten. 

Solanke har gjort 18 mål på 25 kamper for Scott Parkers mannskap i Championship, og hans fantastiske form har blitt lagt merke til på St James' Park. Spørsmålet er om Bournemouth ønsker å selge til et Newcastle i nedrykksposisjon, når de selv kan være på vei tilbake til Premier League. 

Tre år siden Liverpool solgte spissen

Det er i dag nøyaktig tre år siden Liverpool solgte Solanke til Bournmouth, som den gangen ble ledet av dagens Newcastle-manager, Eddie Howe.

De fleste klausuler som ble nedfelt i avtalen den gangen er allerede innfridd, noe som betyr at Liverpool allerede har fått utbetalt totalt 24 millioner pund for angriperen som Bournemouth i første omgang betalte 19 millioner pund for. 

Men Liverpool kan få ytterligere en utbetaling fra Bournemouth dersom de selger Solanke med fortjeneste. Sportsdirektør Michael Edwards sikret nemlig Liverpool retten til 20 prosent av en eventuell fortjeneste som Bournemouth måtte sitte igjen med ved et salg av spissen. 

Bournemouth må altså selge 24-åringen for mer enn 24 millioner pund for at klausulen skal bli aktivert.

Liverpool Echo melder at sydkyst-klubben nå priser Solanke til 35 millioner pund, noe som betyr at Liverpool vil kunne innkassere ytterligere 2,2 millioner pund for en spiller som klubben solgte for tre år siden, etter bare 27 kamper for de røde.