Salah med både scoring og målgivende, og nå møter Egypt vertsnasjonen i semifinalen

Mohamed Salah ble nok en gang den store helten for Egypt, da Marokko ble slått 2-1 i kvartfinalen i Afrikamesterskapet.

Egypt og Mohamed Salah fikk den verst tenkelige starten på kvartfinalen mot Markokko.

Marokkanerene fikk et korrekt idømt straffespark av VAR før fem minutter var passert, og satte ballen i mål i det 7. minutt.

Da hadde allerede halvparten av tiden blitt brukt på protester og VAR-avgjørelsen.

Salah snudde kampen nesten på egen hånd

Salah fikk utrettet lite de første 45 minuttene, men åtte minutter ut i annen omgang var han på riktig sted til riktig tid, da Marokkos keeper måtte gi en retur på en heading, og en umarkert Salah kunne enkelt sette ballen i mål fra kloss hold.

Utøver omgangen ble kampen mer og mer oppstykket, og det var ingen finspilt affære. Nervene sto tydelig i høyspenn, og et kvarter før slutt brøt det ut masseslagsmål mellom en rekke spillere. Utrolig nok ble ingen spillere utvist.

I sluttminuttene av ordinær tid gjorde Egypts keeper en kjemperedning, og berget dermed ekstraomganger for Salah og co.

Ti minutter ut i første ekstraomgang viste Salah nok en gang hvor viktig han er for Egypt. Han utfordret sin mann, tok seg inn i feltet og la et nydelig innlegg på sølvfat til Trezeguet, som bare hadde å dytte ballen i mål til 2-1.

Egypt og Salah var nær ved å kontre inn et tredje mål rett før overtiden var slutt, og Salah ble byttet ut på overtid av overtiden i en kraftanstrengelse av en fotballkamp for Liverpool-spissen.

Kvartfinaleseieren betyr at Egypt møter vertsnasjonen Kamerun i semifinalen kommende torsdag klokken 20.00.