Tre førstelagsspillere kan bli solgt for å finansiere Diaz-overgangen

Liverpool er i ferd med å fullføre en overgang for Luis Diaz fra Porto, noe som kan få konsekvenser for tre spillere i dagens førstelagsstall.

Mirror melder at Liverpool er villige til å selge Takumi Minamino, Divock Origi og Nathaniel Phillips før transfervinduet stenger natt til tirsdag.

Luis Diaz vil få en kontrakt frem til 2027, og en ukelønn på rundt 90 000 pund. Han vil koste Liverpool 37,5 millioner pund pluss 12,5 millioner pund knyttet opp mot ulike klausuler. Tabloidavisen melder at det var påtroppende sportsdirektør Julian Ward som fikk prutet ned prisen til en sum som har fått Porto-supporterne til å rase.

Mirror hevder at Porto opprinnelig ønsket hele 83 millioner pund for Diaz, noe som ville ha utløst utkjøpsklausulen i kontrakten til colombianeren på 66,4 millioner pund og i tillegg gitt Diaz sin tidligere klubb Junior de Barranquilla 16,6 millioner pund for deres eierandel i spilleren på 20 prosent.

Kjøpet av Diaz fører til at Minamino og Origi ikke lenger er like nødvendige som angrepscover, og midtstopper Phillips har lenge vært linket bort.

50 millioner pund er mye penger - også for Liverpool

Nå kan pengene Liverpool får inn på eventuelle salg av disse tre benyttes til å finansiere kjøpet av Diaz. 50 millioner pund totalt for colombianeren er tross alt et rimelig stort utlegg også for Liverpool, og derfor åpner nå Anfield-klubben for bud på noen av sine førstelagsspillere.

Minamino har bare startet seks kamper i alle turneringer denne sesongen, og har ikke klart å etablere seg på laget siden overgangen fra RB Salzburg for 7,25 millioner pund i januar for to år siden.

Både Leeds og Monaco skal være interesserte i japaneren, som Liverpool verdsetter til 20 millioner pund. 

Origi er en kulthelt på Anfield, men vil stå uten kontrakt til sommeren. Liverpool har dog en opsjon på ett år til dersom belgieren får et visst antall kamper denne sesongen. Anfield-klubben vil vurdere eventuelle bud som måtte komme før transfervinduet stenger om halvannet døgn.

Phillips har vært tilgjengelig for salg i hele januar, men Liverpool har fortsatt ikke fått inn noe bud i nærheten av prisen de forlanger, nemlig 15 millioner pund. 24-åringen står langt bak i stopperkøen på Anfield, og har bare vært involvert i tre kamper denne sesongen. Watford har allerede fått avslag på et bud på sju millioner pund. Newcastle ønsker å hente Bolton-mannen på lån, men det skal ikke Liverpool være interesserte i.