Tuchel melder Chelsea ut av tittelkampen før møtet med Liverpool

Thomas Tuchel er ikke fornøyd med situasjonen.

– Vi har syv covid-tilfeller og fem-seks spillere som er ute i seks eller flere uker. Hvordan skal vi kunne kjempe om ligatittelen?

Det sa Chelsea-manager Thomas Tuchel etter at han så laget sitt rote bort to poeng mot Brighton i lagenes siste kamp i 2021. Tyskeren har vært lite fornøyd gjennom hele romjulsprogrammet, blant annet som følge av flere smittetilfeller i egen tropp. I tillegg har det oppstått noen skader, slik at Tuchel har hevdet at det nå er tomt for friske vingbacker som kan spille i fembackslinja. 

– Alle andre som har en full tropp og alle spillere på trening kan ha styrke til å komme seg gjennom denne ligaen, sier Tuchel.

En tid med uvisshet

– Vi ville vært dumme hvis vi tror vi kan kjempe om noe med covid og skader, sa Tuchel etter kampen. 

Med det avskriver han eget lag i gullkampen etter 20 spilte kamper. London-klubben er nå åtte poeng bak Manchester City etter en skranglete desember.

De to lagene på toppen av tabellen er de to som ikke har fått en eneste kamp utsatt som følge av koronasmitte. Det skulle nok Tuchel ønske at ikke var tilfelle. 

– Men dette er realiteten, og vi må bare tilpasse oss situasjonen vi er i. Vi kjempet hardt for å prøve å slå Brighton på hjemmebane, men jeg vet ikke hva jeg kan forvente fra mine spillere når det gjelder fysikk, intensitet eller minutter, sa han.

– Det er ingen som vet lenger. Vi bare prøver og feiler og finner ut hva vi kan gjøre.

Chelsea må klare seg uten Ben Chilwell, Thiago Silva og Reece James søndag på grunn av skade. Andreas Christensen, Ruben Loftus-Cheek og Timo Werner kan rekke kampen. 

For Liverpools del er Adrian, Harvey Elliott, Nat Phillips, Thiago og Divock Origi skadet, mens Andy Robertson er suspendert. Takumi Minamino kan bli klar i tide.