– Vi er desperate etter å komme til denne finalen

Jürgen Klopp sier at han har veldig lyst å vinne ligacupen, og at det er en misforståelse rundt laget hans og cuper.

Liverpool gikk helt til finalen i Jürgen Klopps første sesong som Liverpool-manager. Der ble det tap etter straffesparkkonkurranse mot Manchester City.

Nå har de røde muligheten til å nå en ny finale, men først venter to møter med Arsenal. Det første er i kveld på Anfield.

– Ja, vi er desperate, vi ønsker definitivt å gå videre, sier Jürgen Klopp i den lukkede delen av onsdagens pressekonferanse.

– Vi har alltid ønsket det, der er det en stor misforståelse. Vi har vært i semifinalen en annen gang, og tapte den. Men vi er her for å vinne troféer. Det er et trofé, og vi er ganske bestemt på å komme videre her. Men det er et stort hinder mellom nå og da – Arsenal er i veldig god form, så det vil ikke bli enkelt – men vi skal gi det et skikkelig forsøk, sier han.

I år er forhåpentligvis året

Ligacupen og FA-cupen er de to turneringene der Klopp sitt lag ikke har hatt suksess så langt.

– Jeg synes det guttene har gjort siden vi har jobbet sammen her har vært helt eksepsjonelt. Vi har vært nære noen ganger, og har vært veldig nære minst én gang. Vi har klart å lykkes med å vinne troféer noen ganger også, sier han.

– Vi er langt unna å gi opp og bare si at så lenge City og Pep jobber sammen med disse spillerne vil vi ikke gi det et forsøk. Nei, selvsagt prøver vi, det må vi alle gjøre, men det er andre turneringer. Dersom vi går videre når mot Arsenal, vil finalen være mot Tottenham eller Chelsea (det er Chelsea), og det er ikke enkelt på noen måte. Det er en skikkelig kamp.

– Så det er ikke noe vi må tenke over. Dersom noen tror at vi ikke ønsker å vinne cuper, så kan jeg ikke hjelpe dem – beklager. Vi prøver hele tiden, hver eneste dag, så la oss se hva vi kan få til. Forhåpentligvis kan det gå i år.

Har ikke bedt EFL om én semifinale

Klopp har vært en av de største kritikerne til terminlisten, og at det blir flere og flere kamper. Han har flere ganger vært kritisk til at semifinalen skal spilles over to kamper.

I fjor ble det gjort om til én semifinale, men i år var det tilbake til to, selv om smittetrykket er større enn noen gang i Premier League-klubbene. Han sier at han ikke kom med en forespørsel om å gjøre det til én semifinale i år.

– Nei, nei. Først og fremst håper jeg at covid vil være over på et eller annet tidspunkt i livene våre, slik at vi slipper denne konstante usikkerheten rundt oss, men det viser oss at med covid rundt oss og alle kampene vi har, er det vanskelig å få plass til alle, sier han.

– Den andre semifinalen er faktisk bare bra for én part, og det er sannsynligvis for EFL av økonomiske grunner. Men jeg synes ikke vi burde eller skal bruke deres løsning i fremtiden. I år har vi ikke bedt om noe, nei, men generelt synes jeg alle toppene i fotball, og spesielt trenerne, er enig i at vi må redusere antall kamper på lang sikt. Definitivt – det er slik det er – men mange rundt prøver å gjøre det motsatte, og det vil ikke lede til det beste utfallet.

– På et tidspunkt må vi snakke om disse tingene, men det handler ikke om den ene kampen. Vi har to semifinaler nå, og er glade for at vi forhåpentligvis kan spille begge, så det er det vi vil gjøre.

Liverpool - Arsenal spilles kl. 20.45, og vises på V4 og Viaplay.