Vi fulgte Klopps pressekonferanse før semifinalenKlopp om Salahs situasjon, troppen mot Arsenal og de falske positive testene forrige uke

Jürgen Klopp kom med siste nytt før semifinalen mot Arsenal.

Torsdag kveld skal Liverpool møte Arsenal i den første av to semifinaler i ligacupen. Mikel Arteta har allerede holdt sin pressekonferanse. Kl. 14.00 møtte Jürgen Klopp pressen.

Vi fulgte alt det manageren sier og oppdaterte fortløpende i denne artikkelen. Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet over.

Mens vi venter på Klopp

Forhåpentligvis har ikke Liverpool fått noen nye covidtilfeller i troppen – og heller ikke noen nye skader.

Vi håper på en skadeoppdatering, og spesielt rundt Thiago Alcantara har det vært mye usikkerhet.

Nat Phillips er linket bort fra klubben, og siden sist vi hørte fra Klopp i en slik pressekonferanse skal de røde ha avslått et bud. Det er neppe sannsynlig at han kommer til å utdype rundt det, men kanskje vil han få noen spørsmål om januarvinduet.

Klopp er tidlig på plass. Får spørsmål om Salah

Tre minutter før tiden! 

Første spørsmål er om Mo Salah, og de nye sitatene rundt kontraktsforhandlingene.

– Nå for tiden synes jeg det er farlig med slike intervju. Når du ikke har snakket med spilleren selv er det ikke noe som er uforventet. Vi vet at Mo ønsker å bli, og vi ønsker at Mo skal bli.

– Slike ting tar tid. Jeg kan ikke forandre det. Jeg tror vi er på et godt sted, og det er ikke mer å si.

– Jeg er veldig positiv om det, men jeg synes ikke det gir mening at dere snakker på vegne av supporterne. Jeg tror ikke de er like nervøse som dere. De kjenner til klubben og vet at vi har håndtert slike ting lenge. Så lenge ingenting er i boks kan vi ikke si noe, men det er gode samtaler.

Skadesituasjonen

– Trent og Ali trente i går. Det gjorde ikke Divock og Thiago. Det er alt.

– Alle spillerne utenom de som er skadet eller er i Afrikamesterskapet bør være tilgjengelig.

– Harvey Elliott ser veldig lovende ut. Han har ikke trent sammen med laget ennå, men jeg tror ikke han er langt unna. Han ser veldig bra ut.

– Robbo fikk en smell i Shrewsbury-kampen, men er fin. Resten skal være tilgjengelig.

Nytt spørsmål om Mo Salah

Både Klopp og Salah har uttalt at de ønsker at Salah skal bli i klubben.

– Ja... Riktig. 

– Det er sant, men ting tar tid. Det er så mye du må gjøre i slike forhandlinger. Det er også en tredjepart, en agent er der også, men det er ikke noe å bekymre seg for.

– Det er vanlig. Dersom du ikke hadde spurt, hadde vi ikke snakket om det. Ingen trenger å bekymre seg, men situasjonen er slik. Det er greit, men det er ikke i boks, og derfor har vi ikke de nyhetene.

– Vi er i samtaler, han er en spiller i verdensklasse. En utrolig spiller, en fin fyr som har gjort utrolige ting for Liverpool. Selvsagt ønsker vi å beholde ham. Nå får vi se om det løser seg, og det er alt.

Om Kaide Gordon er en løsning denne måneden

– Kaide er alltid en vi tenker på. Han er et eksepsjonelt talent som hadde en strålende pre-season. Han droppet litt i formen, som er vanlig i den alderen.

– Han har stort sett spilt for U23-laget, og har hatt både gode og dårlige kamper der. Han er et utmerket talent. Så lenge han er frisk vil jeg alltid ha ham i tankene. Kampen hjalp han mye, og han fikk kjenne på skikkelig seniorfotball. Det er viktig at han får slike erfaringer.

Bruk av unge spillere i cupene

– I denne kampen mot Shrewsbury hadde vi ikke andre alternativer. Bobby kunne ikke starte, Taki kunne ikke starte, og Kostas var vår eneste seniorspiller på benken.

– Det er derfor vi har disse spillerne, ønsker å utdanne dem og gi dem all informasjonen vi har om fotball. Kanskje ikke akkurat nå, men steg for steg. Det er slik fotballutdannelse fungerer. Fra tid til andre må du teste deg, og se hvor en ligger an.

– Vi vant Shrewsbury-kampen med fem akademigutter, og det var stort for oss. I tillegg Caomhin i mål, så seks. Jeg følte meg veldig bra etter kampen, siden det var så mange fine individuelle historier ute på banen. Det var fint for guttene, og veldig bra for oss.

Hjemme eller borte først...

– Det utgjør så klart en forskjell. Vinner du begge er det ingen forskjell, men spesielt med kraften du kan få fra Anfield er det annerledes.

– Vi kan ikke endre det. Vi kunne ikke spille forrige torsdag, så vi må ta det som det er, men det er en forskjell.

Om Salah kan holde samme nivå til han er langt opp i 30-årene.

– Ja, det tror jeg.

– Karakteren hans, viljen hans, arbeidsinnsatsen hans er utrolig. Han gjør de riktige tingene. Du kan gjøre mye feil når du er lenge på treningsfeltet, men han kjenner kroppen sin, vet hva han skal gjøre og lytter til eksperter. Han prøver å forbedre seg hele tiden, og jobber så hardt med å jobbe med situasjonen sin nå.

– Jeg er så overbevist som du kan være om det.

Om planene for Arsenal

– Vi bruker bildene fra tidligere kamper mot dem for å forberede oss. Arsenal var i god form i forrige kamp, men er kanskje i enda bedre form nå.

– De spiller veldig spennende fotball, og Mikel gjør en utmerket jobb der. Han har mange unge spillere i angrep. Tre pluss Lacazette, og det er veldig spennende å se på. Laget er bra organisert, med en klar plan, så jeg mener de har forbedret seg mye fra forrige møte.

– Vi spilte en veldig god kamp mot dem, og det er laget vi skal møte, så dette var en tøff trekning.

Om de falske positive testene

– Hva tror du jeg mente?

– Det er fakta, falske positive er en positiv test. Du får et testresultat tilbake som er positivt. Når du kan teste igjen, etter en dag eller halvannen dag etter, så kommer det et testresultat som er negativt og viser at det er en falsk positiv.

– Du må bevise det, og det endrer ingenting for karanten og slike ting, så da må du ta en tredje test. Den tredje testen var ikke positiv, og mellom de to første og den tredje testen kan du ikke bruke spilleren.

– Den tredje testen ble tatt fire dager senere. Vi kunne ikke gjøre noe annerledes. Etter den første testen måtte vi se på det som at det var riktig resultat. Det var en PCR-test, forresten.