– Vi har lagt ned mye krefter i denne turneringen, og nå skal vi spille finale!

Jürgen Klopp var i fyr og flamme etter at Liverpool spilte seg frem til sin første Wembley-finale på seks år.

– Chelsea! Vi spiller en finale, og folk vil si at vi møter et sterkt lag. Wembley er et spesielt sted, men det skal spilles mange kamper før det, så vi får se. Men vi har lagt ned mye krefter i denne turneringen. Vi ønsket virkelig å gå videre, og nå ønsker vi å vinne turneringen, sa Jürgen Klopp etter at finaleplassen var sikret på Emirates.

– Det er sant at ligacupen ikke alltid har betydd så mye. Det handler alltid om hvem som er tilgjengelig. Vi må ta mange ting med i betraktningen, og vi trenger litt hell i enkelte øyeblikk. Vi har alltid hatt vanskelige trekninger tidlig i turneringen. Vi kunne ikke alltid stille med et Premier League-lag tre dager før en Premier League-kamp.

– Nå går vi for seieren på Wembley, når vi er der i februar. Vi skal gi alt. Men det vil motstanderen vår også gjøre.

Roser sidebackene og matchvinneren

Arsenal gikk knallhardt ut i denne kampen, og presset Liverpool bakover i åpningsminuttene. Men etter hvert fikk gjestene fra Merseyside bedre og bedre grep om kampen, takket være flere gode prestasjoner, av blant andre Diogo Jota, Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson.

– Trent var enestående. Vi hadde flere som leverte svært gode prestasjoner mot et sterkt Arsenal-lag. Vi hadde ikke så mange muligheter til å endre på laget. Det guttene gjorde var veldig spesielt.

– Det andre målet. Jeg tror ikke noen så at Jota var ledig, utenom Trent. Han forsvarte seg godt også, da det ble slått baller inn bak ham, så det var veldig bra. Vi måtte være våkne, og vi måtte spille god fotball. Jeg likte ikke de ti første minuttene, men deretter så vi mer fleksible ut.

Diogo Jota gjorde begge kampens mål, noe som ikke overrasket Liverpool-manageren.

– Mentalitet og kvalitet var grunnene til at vi signerte ham. Måten han spilte på i Wolves, med løpene, og måten han forsvarte seg på, viste at han hele tiden ville kunne produsere spennende ting. Det har han vist for oss også. Han er veldig viktig for oss.

Andy Robertson på venstrebacken spilte også en veldig god kamp, og manageren hadde også noen rosende ord til skotten.

– For meg er han den beste venstrebacken i landet, men jeg vet ikke om det er så viktig. Se på når han har ballen, lidenskapen og forsvarsviljen. Han var allerede meget god da han kom hit, men vi var ikke så begeistret for forsvarspillet hans. Nå er han hel ved.