Virgil vil nok prøve seg på frispark igjen

Midtstopperen forsøkte seg på frispark mot Everton.

Det er ikke ofte vi ser midtstoppere prøve seg på direkteskudd på frispark. Da Liverpool knuste Everton på bortebane tidligere denne sesongen, fikk vi se Virgil van Dijk prøve seg.

Mange tenkte nok at det handlet om å få en skikkelig revansje på Goodison Park, mot målvakten som skadet ham, men nederlenderen scoret faktisk på direkte frispark to ganger da han spilte for Celtic. Han har også scoret på frispark for Groningen.

Også på treningsvideoer fra Melwood og AXA Training Centre i Kirkby har vi sett at van Dijk står igjen og øver på frispark sammen med Trent Alexander-Arnold og andre lagkamerater.

Var nær ved å ta over ansvaret

Alexander-Arnold har vært førstevalg på dødballer fra skuddhold de siste sesongene. Han har scoret på frispark mot Hoffenheim, to ganger mot Chelsea, Crystal Palace, Watford og West Ham.

Scoringen mot West Ham kom denne sesongen. Dersom det forsøket ikke hadde gått i mål, hadde det kanskje vært van Dijks tur.

– Det var jeg som skulle ta det neste frisparket faktisk. Men Trent scoret mot West Ham. Dersom han hadde bommet, hadde det neste vært mitt, sier midtstopperen i en YouTube-video med F2Freestylers.

– Det vanskeligste med frispark er å levere jevnt.

Van Dijk forteller også at han liker å se angriperne i øynene når de angriper.

– Jeg prøver å se på øynene. Dersom noen foran deg er teknisk gode og gjør alle triksene, så tenker du kanskje «hva er det som skjer her?». Du kan se på kroppsspråket, og jeg liker å se spillerne i øynene, sier han.