Ajax vant komfortabelt i helgen

Liverpools neste motstander tok som vanlig tre poeng i ligaen.

Liverpools neste motstander er Ajax i Amsterdam, og i potten ligger kvalifisering til åttedelsfinalen i Champions League. Jürgen Klopps lag trenger minst ett poeng for å sikre minst andreplass i Champions League-gruppen. Ajax er seks poeng bak de røde med to kamper igjen å spille. Napoli topper gruppen med full pott, mens Rangers ikke har tatt et eneste poeng. 

Etter en skrekkelig start på gruppespillet har Liverpool tatt tre strake seiere - først mot Ajax, og så to ganger mot Rangers. 

Onsdag venter det motsatte oppgjøret mot Ajax i Amsterdam, og nederlenderne er som vanlig i god form i hjemlig liga. Lørdag scoret Steven Berghuis og Brian Brobbey to ganger hver da Waalwijk ble slått 4-1 på bortebane. 

Følgende lag spilte for Ajax lørdag: Pasveer - Sanchez, Timber, Blind, Bassey - Klaassen, Alvarez, Berghuis - Bergwijn, Brobbey, Tadic.

Ajax topper tabellen med 28 poeng etter elleve kamper, og de har scoret hele 38 ganger i ligaen denne sesongen. 

I Champions League har det imidlertid gått tråere. De slo Rangers i åpningskampen, men har tapt de tre neste. I de to kampene mot Napoli scoret de tre ganger, men slapp inn hele ti mål. Dermed er fangsten fremdeles tre poeng i gruppespillet, og de må slå Liverpool for å ha et håp om å gå videre.