– Han var svært skamfull etter det røde kortet, men nå tar han store steg i riktig retning

Jürgen Klopp liker utviklingen til Darwin Nunez, som har gjort seks mål på 13 kamper for Liverpool så langt etter overgangen fra Benfica i juni.

Jürgen Klopp tror ikke det finnes noen grense for hvor god Darwin Nunez kan bli for Liverpool.

– Ingen vet det. Han vet det ikke selv. Potensialet er enormt, noe som er veldig spennende. Men han må holde seg skadefri, og være tilgjengelig hele tiden. Han var ikke tilgjengelig mot Nottingham Forest forrige helg, slo Liverpool-manageren fast under sin pressekonferanse fredag, da han fikk spørsmål om uruguayaneren.

– For en profesjonell fotballspiller er det svært viktig å være tilgjengelig. Vi må jobbe med ham på ulike områder, men potensialet er enormt. Han har ikke bare fart, han har en god innstilling også. Han er en skikkelig arbeidshest.

– Jeg vet det er noen der ute som mener at han ikke er teknisk god, og som sier at førstetouchen hans er for dårlig. Det er utrolig. Førstetouchen hans er litt av og på noen ganger, men det betyr ikke at han ikke leverer på banen. Og det har ingenting med teknikken hans å gjøre. Han er litt uoppmerksom til tider, kunne ha orientert seg bedre, og slike ting. Men alt dette er det mulig å utvikle og lære. Det er hvor vi står i dag. Det er veldig spennende. Jeg aner ikke hvor god han kan bli.

Fire mål på sine fire siste kamper fra start

Nunez har gjort fire mål på sine fire siste kamper fra start, og headet inn Liverpools andre mål i 3-0-seieren over Ajax i Champions League onsdag kveld. Uruguayaneren scoret også mot Arsenal, Rangers og West Ham tidligere denne måneden. 

– Han tar enorme steg. Problemet er ikke at spillere trenger ekstra lang tid til å finne seg til rette. Det tar ulik tid for ulike spillere. Darwin kom hit etter en kort ferie, og dro rett til Asia med oss. Han snakket ikke ett ord engelsk, og er ung. Liverpool er en stor klubb, så dette var et stort steg for ham. Han var dyr i innnkjøp, og alt slikt. Plutselig har du alles søkelys på deg i den første kampen. Det er som hele stedet er mørklagt, og rampelyset er på deg. Da må du klare å håndtere det. Vi forventer at de skal takle dette umiddelbart, at de skal være forberedt på slikt, men så enkelt er det bare ikke.

– Det var starten hans. Han forsøkte å komme i form steg for steg, under det som var nye treningsrutiner for ham. Vi gjør ting på trening som var uvant for ham, stiller andre krav, og slike ting.

– Han fikk en ganske godt start mot City, hvor han kom inn og scoret et viktig mål. I neste kamp mot Fulham scoret han, men så fikk han rødt kort mot Crystal Palace. Han var svært skamfull etter det røde kortet. Definitivt. Alle ville ha vært det. 

– Etter det var ikke selvtilliten hans på topp lenger. Det er ikke kult når du får et slikt tilbakeslag, der du ikke har noen andre enn deg selv å skylde på. Det var hans egen feil, og ingen andres. Da måtte han starte på nytt.

– Tallene hans er uansett utrolig gode, om jeg skal være ærlig. Dersom du snakker om forventede mål, så er jeg ganske sikker på at hans forventede mål ligger ganske høyt. Han har hatt en del sjanser som han har bommet på, men han har også scoret en del må. Han er mye involvert, og har mange avslutninger. 

– Han tar veldig store steg, noe som er et tegn på at han finner seg mer og mer til rette.