– Når han har en dårlig dag, blir alt bedre så snart han kommer hjem til ungene

Julia Vigas forteller hvordan ektemannen Thiago takler dårlige dager på banen.

Thiago Alcantara er så god at det er sjelden han opplever å spille en dårlig fotballkamp. Men nedturer kan det bli uansett, enten det er skuffende tap eller poengdelinger eller kanskje en ny skade for den 31 år gamle spanjolen. 

I et intervju med The Athletic forteller hans kone Julia Vigas litt mer om hvordan midtbanespilleren er på privaten. Vigas har blitt intervjuet i forbindelse med at Alcantara-stiftelsen, der hun er president, har gått sammen med LFC Foundation om å lage en ny park i bydelen Toxteth, som er preget av fattigdom. Vi har omtalt prosjektet i en egen sak.

Vigas sier at mye endret seg for Thiago da han fikk barn. 

– Da ble alt annerledes. Når han har en dårlig dag, blir alt bedre så snart han kommer hjem til ungene, sier Vigas. 

Mange gåturer

Sammen har de to barn, og Vigas forteller at familien stortrives på Merseyside. Mange har vært så heldige at de har fått møte ekteparet og deres to barn Gabi og Siena på en av deres mange gåturer i byen.

– Jeg er veldig glad i å gå mye, og ønsker å se alt. Jeg liker å ta en tur til havna eller sentrum, og elsker denne byen, sier hun. 

Men med Thiagos status er det mange forbipasserende som ønsker å få et bilde eller en autograf. 

– Folk synes det er veldig gøy å møte ham. Vi er blitt veldig vant til det. Det er litt vanskeligere når barna er med, fordi de vil også ha Thiagos oppmerksomhet. Men selv de begynner å bli vant til det nå, sier Vigas.

Hun legger til at det ikke er alle deler av livet sammen med en fotballspiller som er like enkelt, men at arbeidet som president i Alcantara-stiftelsen hjelper. 

– Vi er veldig takknemlig for livet vi har, men alt er ikke perfekt. Noen ganger er det ensomt, for vi har ikke mye familie her. Vi får ikke mange helger sammen, og når han har en fridag er ungene gjerne på skolen. Og det er ikke alltid like lett for dem å forstå hvorfor pappa ikke er hjemme. 

Sammen om fotballen

Vigas sier at det ikke finnes større fans av fotballspilleren Thiago enn det hun selv er. 

– Jeg elsker å se ham spille. Det er noe av det jeg liker best å gjøre, og det han gjør er utrolig. Jeg elsker å dra på Anfield og se at han nyter fotballen. Jeg sitter der med et smil og er så stolt av ham. Jeg er veldig glad for at jeg fant ham som person, som far til våre barn og som ektemann. Han er virkelig en god mann, og våre barn kunne ikke hatt en bedre far, sier hun.

Også Gabi og Siena er i ferd med å bli veldig fotballinteressert. 

– De er veldig glad i atmosfæren, og de elsker å synge sangen hans. Det er alltid en kamp å få de i seng når det er kveldskamp og skole dagen etter fordi de har lyst til å se alle kampene, sier Vigas.