Ny versjon av Super League vil forhindre engelsk dominans

Super League er langt fra død.

The Times skriver at det nå foreligger nye planer om å relansere European Super League i løpet av de neste tre årene, og denne gangen er formålet med den nye turneringen å forhindre at de engelske lagene skal ta over Europa. 

At lagene i Premier League er rikere enn de andre på kontinentet er en kjensgjerning, noe vi fikk et bevis på i sommerens overgangsvindu, da nyopprykkede Nottingham Forest svidde av mer på overganger enn klubbene i Ligue 1, Bundesliga og Serie A til sammen når det er snakk om nettoutgifter. Det hevder i hvert fall folkene bak den «nye» Super League.

Avisen The Times har fått tilgang til en presentasjon som er sendt ut til ulike klubber i Europa, der det hevdes at Premier League utkonkurrerer alle de andre ligaene og at vi allerede har begynt å se de engelske lagene dominere i Champions League. 

Mener Premier League er Super League

Super League, som nå har klubbene Real Madrid, Barcelona og Juventus som støttespillere, har hentet inn Bernd Reichart som ny direktør. Mens en sak mellom Super League og UEFA pågår jobbes det i kulissene for å relansere konseptet. 

Problemet til Super League er nok at de trenger de engelske toppklubbene for at det skal bli en realitet, og med tanke på at alle de seks klubbene som var med på den mislykkede lanseringen i fjor vår trakk seg ut i skam, virker det ikke som at de skal få gjennomslag med det første.

Men, som skaperne av Super League påpeker i sin presentasjon, og som vi her på liverpool.no har antydet tidligere, er Premier League slik økonomien er nå allerede en slags variant av Super League. 

I sommer ble det tross alt svidd av mer penger i den engelske toppdivisjonen enn i La La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 til sammen.