Amerikanske sportsinvestorer viser interesse for Liverpool

Velkjente amerikanske sportsinvestorer vurderer om de skal legge inn bud på Liverpool.

Liverpool Echo viser til kilder i USA som melder at Harris Blitzer Sports and Entertainment (HBSE) vurderer å legge inn et bud på Liverpool FC.

HBSE har fra før eierandeler i blant annet NBA-laget Philadelphia 76ers, NHL-laget New Jersey Devils og MLS-laget Real Salt Lake.

Gruppen frontes av de amerikanske milliardærene Josh Harris og David Blitzer. De var med i drakampen om Chelsea tidligere i år, men måtte gi tapt for Todd Boehly/Clearlake Capital.

Blitzer og Harris eier fra tidligere 18 prosent hver at Crystal Palace, og de må i så fall kvitte seg med disse eierandelene i London-klubben dersom de skal kunne ta over Liverpool.

– Jeg elsker Crystal Palace, og folk som kjenner meg vet jeg elsker Crystal Palace, men det er en håndfull globale lag der ute og Chelsea er ett av dem. Hadde det blitt noe av måtte vi ha avsluttet vår interesse i Crystal Palace. Det ville ha vært trist, men fra et investeringssynspunkt ville det ha vært interessant, uttalte Harris i forbindelse med at HBSE ikke lykkes med å kjøpe Chelsea.

Har eierandeler i en rekke fotballklubber

Ifølge Bloomberg er Harris god for rundt 6,25 milliarder pund, mens Blitzer er god for rundt 1 milliard pund. Blitzer har også eierandeler i en rekke andre fotballklubber, som Brøndby, AD Alcorcon, ADO Den Haag og FC Augsburg, gjennom sitt eget investeringsselskap, Global Football Holdings.

HBSE stod ikke alene da de forsøkte å kjøpe Chelsea. De hadde tidligere OL-vinner Lord Sebastian Coe og den indiske gründeren Vivek Ranadive med på laget, og fikk også med seg tidligere Liverpool-formann Martin Broughton. Sistnevnte var sentral da Liverpool i sin tid ble solgt til dagens Liverpool-eiere, Fenway Sports Group, som den gangen het North England Sports Ventures.

Echo skriver at HBSE vurderer et bud på Liverpool, men de har ikke tatt noen endelig avgjørelse angående dette, og ingen samtaler har funnet sted med FSG om dette. Kilder som Echo har snakket med i USA tviler på at et bud fra HBSE vil bli en realitet på grunn av FSG neppe er villige til å fire på sitt prisforlangende.