Ben Doak signerer proffkontrakt

Skotten debuterte i går kveld, og feirer sin 17-årsdag på lørdag. Det har nok vært en en fin uke for Liverpools stjerneskudd.

Liverpools unge høyrekant Ben Doak ser ut til å legge bak seg noen flotte dager. På tirsdag fikk han beskjeden om at han var i troppen mot Derby, og i går kveld debuterte han for førstelaget. På lørdag feirer skotten sin 17-årsdag, og da vil han ha muligheten til å signere proffkontrakt med klubben.

Det er noe Liverpool skal være veldig interessert i, melder Liverpool-journalist David Lynch.

I kampen mot Derby viste 16-åringen seg frem foran Anfield-publikummet med en uredd prestasjon på gressmatten. Hans dribleferdigheter og fart var kanskje det mest imponerende, men han spilte også veldig klokt, for å være en så ung spiller.

Du kan se høydepunktene fra Doaks kamp mot Derby i vinduet under.

Familien på tribunen

Mange Liverpool-supportere håpet å få se Doak i aksjon i går kveld, og de ble ikke skuffet. Unggutten har imponert for Liverpools U18-lag og Liverpool U21-lag denne sesongen. Han har også vært en del av de rødes UEFA Youth League-tropp, og levert fire mål på seks kamper.

– Det er Ben. Hans instruksjoner var enkle; Gjør hva du vil, sa Jürgen Klopp til pressen etter kampslutt.

På tribunen satt familien og fulgte med på hva som skjedde på gressmatten. De jublet nok ekstra høyt da de hørte skottens navn bli ropt opp over Anfield-anlegget.

– Jeg er ganske sikker på at familien hans var her i kveld. Jeg husker at jeg så dem på treningssenteret når vi signerte ham, og alle var så spente. I kveld tok han sitt neste steg, og det er kult. Han viste seg frem, det er tydelig, fortsatte tyskeren.

Etter kampen la Doaks mor ut en Twitter-melding. Hun kunne fortelle hvor stolt hun var over sønnens debut.

Jürgen Klopp har åpenbart stor tro på den hurtige høyrekanten, for det er ikke hver dag tyskeren sender utpå en 16-åring på Anfield.

– Han er en livlig gutt. En smart spiller, god dribler, rask og god med begge beina. Det var flott å se på, for han kom innpå og spilte veldig naturlig. Det vil hjelpe ham, avsluttet han.

Det forventes nyheter om Ben Doaks proffkontrakt på lørdag. Da blir skotten offisielt 17 år. I England er det ikke mulig å signere en slik kontrakt før den tid.