Det VAR en god nyhet!

VAR har ingen høy stjerne blant mange Liverpool-fans, men denne sesongen ville Liverpool faktisk ha ligget mye dårligere an uten VAR.

VAR-guru Dale Johnson i ESPN konstaterer at Liverpool faktisk ville ha ligget helt nede på tolvteplass på tabellen nå uten VAR i Premier League denne sesongen.

Flere VAR-avgjørelser har gått i Liverpools favør denne sesongen, og uten disse avgjørelsene ville altså de røde ha ligget betydelig mye lenger ned på tabellen.

Uten VAR ville også Arsenals ledelse i toppen av tabellen ha vært på bare tre poeng ned til Manchester City.

Johnson har tatt for seg alle de 48 VAR-avgjørelsene hvor dommeravgjørelsen er blitt endret i Premier League så langt denne sesongen, og har studert hvordan dette har påvirket kamputfallet. 

Johnson konstaterer at Liverpool ville ha vært de store taperne dersom VAR ikke hadde eksistert denne sesongen. Da ville nemlig de røde hatt fem poeng mindre og ligget seks plasser lavere på tabellen, helt nede på tolvteplass kontra sjetteplassen de i realiteten innehar. 

Tre viktige avgjørelser gikk i Liverpools favør

I det 53. minutt i kampen mot Manchester City fikk Phil Foden annullert en scoring på Anfield. VAR oppdaget at Erling Braut Haaland felte Fabinho i opptakten til scoringen. Liverpool vant kampen 1-0, men kalkulasjonssystemet til Johnson konkluderer med at dette ville ha blitt en 1-0-seier til City dersom scoringen til Foden hadde blitt godkjent. 

Liverpool taper ett poeng til på at 3-3-kampen hjemme mot Brighton ville ha blitt et tap fordi de røde fikk en scoring av Mohamed Salah godkjent etter at VAR overprøvde en offside-avgjørelse. 

De røde ville også ha tapt Merseyside-derbyet uten VAR, hvor Conor Coadys scoring for Everton ble annullert for offside av VAR og kampen endte 0-0.

Uten VAR ville Liverpool bare hatt 17 poeng, og ville dermed bare ha vært fem poeng over nedrykksstreken. Det ville i så fall være nærmere nedrykk enn en plass i Europa League. Det er nemlig seks poeng opp dit på VAR-tabellen til Johnson.

Uten VAR ville Liverpool vært hele 18 poeng bak Manchester City og 21 poeng bak Arsenal.

Heldigvis er realiteten at Liverpool ligger på sjetteplass med 22 poeng. Avstanden opp til City er ti poeng, og til Arsenal 15 poeng.