– Det var så fremmed for meg

Tyler Morton forteller hvordan han har taklet overgangen fra sitt vante liv i Liverpool til å spille Championship-fotball med Blackburn.

– Det var litt merkelig. Det var så fremmed for meg, sier Tyler Morton til The Athletic om å bytte ut helrødt med blått og hvitt denne sesongen.

20-åringen hadde gått gradene ved Liverpools akademi, og etter 9 kamper for Jürgen Klopps førstelag ble han en del av den eksklusive gruppen spillere som har spilt for Anfield-klubben i samtlige årsklasser.

– Det eneste jeg kjente til var Liverpool, så jeg hadde aldri tenkt tanken på at jeg skulle spille for en annen klubb i en annen drakt, innrømmer midtbanespilleren.

– Det var veldig rart, men jeg synes jeg ble fort vant til det. Jeg elsker det. Blackburn er et fint sted å være, så jeg kunne ikke ha valgt en bedre klubb, legger han til.

Morton er oppvokst i Wallasey på halvøya Wirrall, på andre siden av Mersey-elva. Han har valgt å bo hjemme hos familien på Merseyside og pendle til Lancashire, kombinert med at han av og til bor på hotell i Blackburn.

Intensiv spillestil

Midtbanespilleren sier at det var flere grunner til at han valgte Blackburn da det ble klart at han skulle lånes ut, men en av hovedgrunnene var manager Jon Dahl Tomasson. Morton mener at dansken har samme tilnærming til manageryrket som Jürgen Klopp.

– Spillestilen de legger opp til er ganske lik. Det er fotball med høy intensitet. Manageren har vært strålende med meg etter at jeg kom hit, sier han om å jobbe under dansken.

Morton avslører at han rådførte seg med sine erfarne lagkamerater i Liverpool, midtbanekollegaene Jordan Henderson og James Milner, før han tok valget om å spille for Blackburn denne sesongen.

– Jeg ønsket å høre hva de mente om å gå på lån. Jeg har fått en del gode råd av dem. De har vært utrolige.

Holder kontakten med Liverpool-ledelsen

På utlån blir Morton fulgt opp av Liverpools sjef for utlån, Dave Woodfine, samt at alle spillerne som lånes ut blir med i en gruppechat sammen med Klopp, assistentmanager Pep Lijnders og utviklingstrener Vitor Matos.

– Vi snakker sammen nå og da. De følger oss godt opp selv om vi ikke spiller i Liverpool denne sesongen. Det er fint at vi holder kontakten, for dette er personer som er viktige for våre karrierer.

Morton har vært en av Blackburns beste spillere i jakten på opprykk til Premier League, og har vært på banen i samtlige ligakamper siden han kom til klubben.

22 kamper

Så langt har han spilt 22 kamper for Lancashire-klubben, og har bidratt med to målgivende pasninger fra sin sentrale midtbaneposisjon.

I Championship har han startet 15 kamper og fått fem innhopp fra benken. I tillegg har han startet to av Blackburns tre kamper i ligacupen, men satt på benken da de blå og hvite i forrige uke slo West Ham ut av turneringen etter en lang straffespark-konkurranse.

– Folk glemmer at dette er min første hele sesong som førstelagsspiller. Jeg er fortsatt i en prosess der jeg venner meg til førstelagsfotball. Til å begynne med handlet det om å bli vant med omgivelsene. Jeg har blitt vant med dette nå, og har funnet roen. Til å begynne med følte jeg at jeg måtte imponere hele tiden. Men du trenger ikke spille kjempebra hver kamp. Det klarer du ikke, for du spiller mot klassespillere.

– Jeg er en midtbanespiller som liker å ha ballen, så jeg forsøker å bli involvert så mye som mulig i spillet. Pasningsspillet mitt og at jeg er god med ballen er nok mine beste egenskaper. Jeg forsøker å finne rom hele tiden, og bruke ballen godt. Her har jeg spilt mest i en rolle som nummer 6, en dyptliggende playmaker, og jeg elsker det. Jeg elsker å få ballen og få ting til å skje. Det er hva jeg er best på, og det er dette de hentet meg hit for.

Morton legger ikke skjul på at han har ambisjoner for fremtiden. 

– Jeg liker å ta ett steg om gangen. Jeg er ambisiøs. Om ti år håper jeg å se tilbake på en god profesjonell karriere, hvor jeg har holdt meg skadefri og i form. Dersom jeg vinner trofeer på veien vil det være et pluss. Jeg kommer til å gi alt uansett hvem jeg spiller for. I år er jeg i Blackburn, og jeg håper å gjøre det så bra som mulig her. Forhåpentligvis kan jeg betale klubben tilbake ved å rykke opp.