– Fabinho viste klar fremgang mot Napoli

Brasilianeren har blitt mye kritisert denne høsten. Klopp mente Napoli-kampen var et steg i riktig retning.

Liverpool har hatt en tung høst, og det er flere enkeltspillere som har fått kritikk for å ha prestert under sitt vante skyhøye nivå.

Den spilleren som kanskje har fått mest kritikk, har vært 29 år gamle Fabinho. Med kallenavn som «Dyson» (etter støvsugeren) og «Lighthouse» (fyrtårnet) har en blitt bortskjemt med at midtbanespilleren er overalt og snuser opp fare.

Denne sesongen har han ikke flyttet beina like raskt, og ofte kommet på etterskudd. Det kan det være mange grunner til – men Jürgen Klopp så i alle fall bedring i Liverpools siste kamp mot Napoli.

– Det var bra. Det var absolutt bra. Kampen var et klart tegn på Fabinho som vi kjenner ham, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

Viktig for selvtilliten

Manageren mener kampen var viktig for Fabinho, og for selvtilliten.

– Det var en god kamp. Vi forsvarte oss, i alle områder, på et annet nivå enn uken før. Ja, det var bra. Det føltes godt, sa Klopp.

– For ham var det veldig viktig å innse at det var mulig også, så dette var en god start og steg i riktig retning.

Mot Tottenham vil trolig Fabinho spille på midtbanen igjen. Thiago Alcantara og Jordan Henderson er begge skadefri og klare, men James Milner er ute med hjernerystelse. Alex Oxlade-Chamberlain kan muligens få noen minutter etter skade. Naby Keita og Arthur Melo er fortsatt ute.

Curtis Jones, Fabio Carvalho og Harvey Elliott kan alle være aktuelle for å starte, enten på midtbanen eller lenger oppe i banen.

Tottenham - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.