Henderson ble like overrasket som alle andre da han fikk høre «funfacten» om finalelaget fra 2019

Du har trolig hørt det før, men det ble med den éne kampen.

Da Liverpool stilte seg opp på Wanda Metropolitano til Champions League-finalen i 2019, var det med følgende lag:

Alisson Becker; Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Virgil van Dijk, Andy Robertson; Jordan Henderson, Fabihno, Gini Wijnaldum; Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané

Få vil protestere på at det var det beste mannskapet Jürgen Klopp kunne stille i 2018/19-sesongen, selv om spillere som Joe Gomez, Alex Oxlade-Chamberlain, Daniel Sturridge og Adam Lallana satt på benken.

«Funfacten» er at dette var aller første gang disse 11 spillerne startet sammen. Det var også den aller siste gangen – det ble med den ene kampen. Det var også tema i The Analyst sin gjennomgang over «storlag» som aldri spilte en Premier League-kamp sammen. 

Overrasket Henderson

I et intervju med This is Anfield i forbindelse med boklanseringen av sin selvbiografi, ble kaptein Henderson fortalt om det.

En kan tydelig se at han løfter øyenbrynene og blir overrasket.

– Hva, i den finalen? Tuller du? Wow. For en stat det er… Så de spilte aldri sammen før, og aldri, eller etter?, sier han videre.

– Det er galskap. Har du sagt det til manageren?, sier han, og forteller at han ellers har planer om å si det til Klopp.