– Klopp skal være mer avslappet til situasjonen

Torsdag kom meldingen om at to sentrale personer i Liverpools rekrutteringsavdeling har sagt opp.

Torsdag kom den veldig overraskende nyheten om at Julian Ward har sagt opp som sportsdirektør i Liverpool FC, etter kun seks måneder i jobben. Han vil jobbe frem til sommeren. Ian Graham, som har hatt en veldig sentral rolle, skal også slutte, og har sagt opp.

De to har vært helt sentrale personer i klubbens utvikling, der spillerrekrutteringen har vært mye basert på data, med stor suksess. Michael Edwards var frontfiguren for klubbens moderne tilnærming til overgangsvinduet, og ga seg i sommer.

Ifølge Chris Bascombe i The Telegraph skal Ward ha informert eierne i Fenway Sports Group om at han ønsker å slutte like før VM startet. I dag sprakk altså nyheten.

– Klopp er mer avslappet

I slutten av april i år signerte Jürgen Klopp en ny langtidskontrakt med Liverpool, og er bundet til klubben frem til sommeren 2026. Årets sesong, pluss ytterligere tre sesonger til.

To dager etter at nyheten kom ut om at FSG ville vurdere å selge Liverpool, ble manageren spurt om hva det betydde for hans egen fremtid.

– For meg betyr det ingenting. Uansett hva som skjer, så liker jeg hvordan vi jobber sammen med eierne våre, men om det skulle endre seg så er jeg fortsatt forpliktet til klubben så klart, sa han den gang til The Guardian

Ifølge Bascombe skal Klopp være mer avslappet til utviklingen internt i klubben, enn dem som står på utsiden og ser inn.