Måtte opereres - og når han kommer tilbake er manageren som hentet ham borte

James Balagizi imponerte stort på utlån hos Crawley Town inntil han fikk en alvorlig skade. Nå nærmer han seg comeback.

19 år gamle James Balagizi fikk verdifull erfaring i League Two i høst, etter at han gikk på lån til Crawley Town i juni. Mangeren som hentet ham var Kevin Betsy, som Balagizi hadde spilt under på aldersbestemte landslag.

Det var Betsy som var grunnen til at Liverpool-spilleren valgte Crawley Town som sin utlånsklubb.

Etter en imponerende start på låneoppholdet fikk Balagizi en alvorlig lyskeskade i midten av september, og måtte opereres. Nå nærmer Liverpool-spilleren seg et comeback etter skaden, men i mellomtiden har Betsy fått sparken.

En seier på tolv ligakamper var årsaken til det. 

Balagizi spilte både på midtbanen og i angrepsrekka før han ble skadet. 

– Crawley som lag slet med å få resultater i den nye spillestilen de ble bedt om å spille under Betsy, men spillestilen så ut til å passe Balagizi, og hans kvaliteter skinte igjennom. Det var lett å se hvorfor han blir betraktet som et så stort talent. Det virket som han bare gled forbi spillere. Han har en god teknikk, og et øye for mål, sier redaktør av Crawley Observer, Mark Dunford, til This is Anfield.

Spår at 19-åringen lett vil spille seg inn på laget igjen

Dunford tror Betsy var grunnen til at Crawley klarte å få tak i Balagizi.

– Det blir veldig interessant å se hva som skjer når han kommer tilbake etter skaden, slår redaktøren fast. 

Under Betsy spilte Crawley 3-5-2 eller 3-4-3, men etter at Lewis Young tok over som midlertidig manager er det blitt gått tilbake til 4-4-2.

– Jeg vet ikke hvor ofte Balagizi har spilt i den formasjonen for Liverpool og Englands aldersbestemte landslag. Han er talentfull, og kan trolig omstille seg til hvilken spillestil og formasjon som helst, men jeg vet ikke hvor han passer inn i det nye systemet.

– Uansett tror jeg han lett spiller seg inn på laget igjen når han har kommet i form. Spørsmålet er bare hvor han skal spille. 

Balagizis siste kamp før han ble skadet var et 1-0-tap for Crewe Alexandra den 17. september. Tre uker senere fikk Betsy sparken.

Liverpool-spilleren ble ikke operert før i midten av oktober, og rehabiliteringstiden ble den gangen stipulert til fem uker.

Statistikken til Transfermarkt viser at Balagizi fikk ti kamper for Crawley før han ble skadet. Åtte i League Two og to i ligacupen. Han står bokført med tre mål og en målgivende pasning på disse kampene.