– Noen ganger må du bruke penger

Jürgen Klopp gikk langt i å bekrefte at Liverpool vil være mer aktiv på markedet i de neste overgangsvinduene.

Det er mye rykter rundt Liverpools eiere for øyeblikket, og hva som skjer på overgangsfronten for klubben er fremdeles uvisst. I løpet av FSGs regjeringstid på Merseyside har de røde opptrådt fornuftig i valgene sine på overgangsmarkedet.

Klubber som Manchester City, Chelsea og Manchester United har i en årrekke brukt penger Liverpool bare kunne drømme om, men det kan fort endre seg i de neste overgangsvinduene.

Da Jürgen Klopp fikk spørsmål om pengebruken i fremtiden var tyskeren overraskende åpen da han svart på spørsmålet.

– Måten vi har gjort ting på har brakt oss dit vi er nå, men ingenting blir billigere. Det er inflasjon for oss alle, og det gjelder i fotballen også. Noen ganger må du bruke penger, sa Klopp til pressen ifølge The Telepraph.

NYTT TILSKUDD: Darwin Nunez ankom Liverpool i sommer. Overgangssummen for spissen lå på rundt 80 millioner euro.

NYTT TILSKUDD: Darwin Nunez ankom Liverpool i sommer. Overgangssummen for spissen lå på rundt 80 millioner euro.

Trakk inn salget av Coutinho

FSGs modell for overganger har alltid vært å bruke klubbens overskudd på spillere. Det er en god modell, som er bærekraftig, men det kan også være småfrustrerende å konkurrere med klubber som ligger i et helt annet sjikte, økonomisk sett.

Ifølge Klopp har klubben alltid hatt midler tilgjengelig, men det måtte alltid være penger på plass før noe kunne gjøres.

– Vi har selvfølgelig hatt muligheten til å bruke penger selv under strukturen vi har hatt, sa han og fortsatte:

– Men vi har alltid måtte se på «Hva tjener vi? Og er vi med helt til slutten?». Det har alltid vært situasjonen, og den har vært klar. Vi kjenner alle til de to største overgangene fra fortiden, med Alisson og Virgil (Van Dijk). Vi vet alle hvordan det gikk. Det kom penger fra Barcelona (for Phillipe Coutinho) og de ble brukt fornuftig, vil jeg si.

– Noen ganger må du ta risikoer

I sommer ble det ropt høyt og lenge om flere midtbanespillere inn i klubben. Klopp skal ha vært meget interessert i Aurelien Touchameni, men franskmannen valgte Real Madrid. Helt på tampen av overgangsvinduet dukket plutselig Arthur Melo opp, og siden har vi knapt sett ham.

Det har åpnet opp for at unggutter som Harvey Elliott har fått flere sjanser for førstelaget. Det er ikke usannsynlig at 19-åringen starter mot Southampton i ettermiddag.

– Vi er veldig glad for at de unge guttene får en sjanse. Jeg er så positiv til virkningen det kan ha for klubbens fremtid, når den begynner. Slik som Harvey nå, Calvin (Ramsay), Ben Doak, Bobby Clark. De er alle veldig interessante, fortalte Liverpool-treneren.

Men det er likevel en fortsettelse av det Klopp mener, for tyskeren vet også at kvaliteten må være høy i troppen om målsettingene skal bli nådd.

UNGGUTT: Ben Doak fikk prøve seg på tampen av kampen mot Derby. Skotten fyller 17 år i dag.

UNGGUTT: Ben Doak fikk prøve seg på tampen av kampen mot Derby. Skotten fyller 17 år i dag.

– Men du må også ha bevist kvalitet rundt deg fra tid til annen. I en ideell verden er de også unge. Noen ganger må du ta noen risikoer, så vi får se, sa en litt kryptisk Klopp.

I en situasjon hvor klubben åpenbart trenger friske pust i troppen, og kanskje spesielt på midtbanen, er det nok ganske uheldig at de nåværende eierne virker å være interessert i å selge klubben. 

– Jeg aner ikke hva som vil skje, men jeg ser positivt på det. Jeg har et veldig nært forhold (til eierne) og jeg har alltid visst hva vi kan og ikke kan gjøre. Nå må vi se hva vi gjør, avsluttet Klopp.