Alt for god for nivå åtte

Liverpool kan komme til å hente hjem tre utlånsspillere i januar.

Tidligere i dag kunne vi melde at Liverpool vurderer å hente hjem midtstopperen Billy Koumetio fra et mislykket låneopphold i Austria Wien.

Den 20 år gamle franskmannen har bare vært på banen i fem ligakamper denne sesongen, og har den siste tiden nærmest utelukkende spilt for Austria Wiens andrelag, på nivå to i Østerrike. Det er nesten to måneder siden sist han var i aksjon for førstelaget. Totalt har han vært involvert i elleve kamper, og har startet sju av disse. 

Managerskifte slo uheldig ut

Nå viser det seg at Liverpool også vurderer å hente hjem to utlånsspillere til når transfervinduet åpner i januar.

Den unge angriperen Max Woltman har vært utlånt til Doncaster Rovers denne høsten, men etter at League Two-klubben skiftet manager har han kun spilt 47 minutter i de siste seks kampene. Totalt har Woltman spilt ni kamper for Rovers, og bare en av disse har vært fra start. 

Steve Jones i Doncaster Free Press sier til This is Anfield at han ikke vil bli overrasket om utlånsavtalen blir terminert før tiden.

Både Woltman og Koumetio kan komme til å returnere til Liverpool for å spille for Anfield-klubbens U21-lag, slik Rhys Williams og Leighton Clarkson gjorde da de ble hentet hjem fra lån midtveis i sesongen forrige sesong.

Har holdt buret rent i nesten halvparten av kampene

I motsetning til Woltman og Koumetio hentes ikke tredjemann hjem til Liverpool fordi han har fått for lite spilletid. Den brasilianske keeperen Marcelo Pitaluga har storspilt under sitt første møte med seniorfotball, og holdt buret rent i elleve av 23 kamper for Macclesfield før han fikk en leddbåndskade i venstre ankel i en bortekamp mot Runcorn Linnets.

Brasilianeren får for øyeblikket behandling for ankelskaden ved AXA Training Centre, og når han blir skadefri igjen er det ifølge Press Associations Carl Markham gode muligheter for at Liverpool terminerer avtalen de har med Macclesfield, og isteden sender keeperen på utlån til en klubb på et høyere nivå enn non-league.

Macclesfield spiller i Northern Premier League Division One West, som er på nivå åtte i den engelske fotballpyramiden. 

The Silkmen har allerede sikret seg en potensiell erstatter, ved å hente Wyll Stanway på lån fra Chester for resten av sesongen.

Det spesielle med Pitalugas utlånsavtale har vært at han har trent fast under John Achterberg, Jack Robinson og sin landsmann Claudio Taffarel, og sammen med Alisson Becker og de andre førstelagsmålvaktene i Liverpool.

19-åringen kom til klubben sommeren 2020, og skal ha kostet 1,8 millioner pund da han kom fra Fluminense. Der spilte han sammen med Alissons bror Muriel.