– Det sies så mye tøv om ham i forbindelse med disse kampene

Jude Bellingham synes ikke Jordan Henderson får den respekten han fortjener når han spiller for det engelske landslaget, men mot Senegal var de fleste eksperter enige om at Hendo var strålende.

Englands midtbane får mye skryt etter at Three Lions avanserte til kvartfinalen i VM ved å slå Senegal 3-0. Dominic King i Daily Mail er blant dem som trekker frem blandingen av ungt og erfarent i midtbaneleddet, der 32 år gamle Jordan Henderson går godt i spann med ungdommene Jude Bellingham og Declan Rice.

– Han spilte en strålende kamp. Det sies så mye tøv om ham i forbindelse med disse kampene. Han er utrolig god teknisk, og voldsomt undervurdert. Han får ikke den respekten han fortjener, sa Bellingham til ITV da han fikk spørsmål om Hendersons innsats mot Senegal etter kampen.

King mener at spesielt Bellingham og Henderson har funnet tonen, og Mail-journalisten påpeker at Liverpool-kapteinen har hjulpet tenåringen mye det siste halvannet året, slik at han skulle finne seg til rette på landslaget.

– Jeg tenkte bare på å komme meg inn i feltet. Jeg fikk en flott ball slått tilbake, og jeg hadde bare å styre ballen i mål, sa Henderson om samarbeidet med Bellingham ved Englands første scoring i 3-0-seieren.

– Det er hyggelig å være på banen, og bidra. Jeg jobber så hardt jeg kan, men jeg kan fortsatt bli bedre, la han til.

Hendo kommer opp med de riktige svarene

Det er imidlertid ikke bare King som er blitt imponert over Hendersons prestasjoner på midtbanen. 32-åringen får mye skryt for sin prestasjon mot Senegal fra flere hold. Før turneringen var Liverpool-kapteinen regnet som en backup-spiller for engelskmennene, men han spilte glimrende både mot Wales og Senegal.

– Det blir stadig stilt spørsmål ved Jordan Henderson, men han fortsetter å komme med de riktige svarene. Det er grunnen til at fire engelske landslagssjefer på rad har tatt ham med i sine tropper. Han gir alt. Han er bedre teknisk enn folk hevder. Han er en leder, en dynamo, en ballvinner, og han vet hvordan han skal bruke ballen også, skriver Henry Winter i The Times.

– Det var Henderson som ønsket å sette tonen, og sendte en beskjed til sine lagkamerater om å kjøre på. Alle responderte, og spesielt Bellingham, med det strålende løpet og innlegget. Henderson løp umiddelbart bort til Bellingham for å takke ham for den fine pasningen etter at han hadde scoret.

Tidligere England-forsvarer Matty Upson er fotballekspert for BBC Radio 5 Live. Han mener at Henderson var bedre enn både Bellingham og Rice mot Senegal, og mener at Hendo nå opplagt fortjener en plass i startoppstillingen til England i resten av mesterskapet.

– Hendersons plass på laget har vært debattert mye, men ikke nå lenger. Midtbanetrioen mot Senegal var lagets beste spillere, sa Upson etter åttedelsifnalen.

– Henderson kom inn i boksen hele tiden, da han følte friheten til å kunne gjøre det fordi han visste at han hadde Declan Rice bak seg. Englands midtbane så veldig god ut.

Den gode kjemien mellom Henderson og Bellingham, i tillegg til sistnevntes nære vennskap med Trent Alexander-Arnold, har satt fart på ryktene om at Bellingham vil havne i Liverpool i løpet av 2023.

CBS-reporter Ben Jacobs er blant de som mener at Liverpool har gjort mer arbeid i kullisene med Bellingham enn de fleste andre klubber, og derfor må regnes som favoritter til å sikre seg tenåringens signatur sammen med Real Madrid. Borussia Dortmund vil trolig forlange rundt 130 millioner pund for stortalentet.

Fotball-VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.