Steven Gerrard:– Jordan har stilnet kritikerne. Jeg synes han har vært fantastisk

Steven Gerrard lar seg begeistre av sin tidligere lagkamerat i VM.

Det er sju og et halvt år siden Steven Gerrard forlot Liverpool FC og ga kapteinsbindet videre til Jordan Henderson.

Gerrard spilte 114 kamper for England, og 38 av dem med kapteinsbindet på armen. Han følger godt med på hvordan landslaget gjør det i Qatar.

– Som England-fan følger jeg så klart med på England og Jordan fra et personlig ståsted. Jeg synes han har vært plettfri, både på og utenfor banen. I den siste kampen var han åpenbart banens beste, og det var fullt fortjent. Han stilnet en del kritikere som av en eller annen grunn har vært ute etter Jordan, sier Gerrard til Liverpoolfc.com

Avisene forventer at Henderson starter igjen mot Frankrike på lørdag, i en midtbanetrio med Declan Rice og Jude Bellingham.

– Når du er midtbanespiller, og er rundt Jordan på daglig basis, så ser du hva han ofrer og hvor dedikert han er. Hvor mye han legger ned i sine egne forberedelser, og den store jobben han gjør. Jeg er ikke overrasket over at han presterer på dette nivået, og jeg er glad på hans vegne, sier den tidligere Liverpool- og England-kapteinen.

ETTERFØLGEREN: Jordan Henderson overtok kapteinsbindet etter Steven Gerrard i Liverpool.

ETTERFØLGEREN: Jordan Henderson overtok kapteinsbindet etter Steven Gerrard i Liverpool.

– Men det har virket som at en del folk utenfor Liverpool-familien ikke trenger mye oppfordring for å kritisere ham. Jeg er glad for at han har stilnet dem.

– Han lar andre skinne

England forbereder seg nå på å møte Kylian Mbappé og Frankrike i kvartfinale på lørdag. Gerrard er klar på hva Henderson bidrar med på banen for Gareth Southgates lag.

– Rutinen vil være det viktigste. England har mange unge talentfulle spillere, men du trenger erfarne spillere som med posisjoneringen sin kan gi disse unge spillerne muligheten til å gå fremover og gjøre skade, sier 42-åringen.

– Jeg mener Jordan har levert en typisk Jordan Henderson-prestasjon, der han er solid, kommer seg fra A til B, er strålende i posisjoneringen sin, og velger riktige tidspunkt for å være med fremover i angrep. Han har veldig stor løpskapasitet, og timingen hans på scoringen hans og måten han gjorde det på var verdensklasse. Det var den perfekte kampen fra ham, så det skal han ha ros for.

Gerrard mener Henderson er en spiller som gjør jobben slik at de andre kan slippe seg løs.

– Det viktigste i fotballen er å være verdsatt av manageren, trenerne og lagkameratene dine. Ville lagkameratene dine valgt deg på laget? Alle som snakker om Jordan snakker veldig varmt om ham, fordi han er så uegoistisk, jobber sokkene av seg, og løper vel så mye som alle andre. Han er en strålende pasningsspiller, og veldig lite egoistisk på banen. Måten han spiller på gjør at andre kan skinne.

– Så jeg setter veldig stor pris på ham. Både som tidligere lagkamerat, og en som har fulgt karrieren hans veldig tett. I hvert eneste intervju du hører, eller når du er på kamp og hører på folk som er rundt Jordan, så verdsettes han. Det er ikke noe poeng i å lytte for mye på de fra utsiden, for det er bare ubrukelig støy.

England - Frankrike spilles lørdag kl. 20.00, og vises på TV 2.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.